Bezig met vervangen kitnaden douche...

Erik1982

  • #1
Hallo forum leden,
Ik ben bezig met hbet verwijderen van de kitnaden in de douche. Eronder begon schimmel te vormen, en de randjes lieten los. De vorige eigenaar dacht even snel een laagje kit over de andere te doen maar daar zie je nu het resultaat van. Onder de kitlaag is het op sommige plekken ook wat vochtig.

Bijhet verwijderen gebruik ik een mesje om het kit door te snijden en een plamuurmes om alles zo schoon mogelijk te krijgen.

Nu zie ik op sommige plaatsen dat onder de tegellijm een roze bedekking ligt. Dit zal denk ik van die watdichte pasta zijn. Hier en daar is dat wat beschadigd door het gebruik van een mesje om het kit te verwijderen.

Hoe kan ik het beste met deze situatie omgaan? Direct de naden weer vol kitten of eerst met een dun penseeltje oid de waterdichte laag aanvullen? Erg veel ruimte is er niet, varieert van 0,5 tot 1 cm. Ik zou namelijk niet graag vlekken zien van lekkage :wink:

Groeten,
Erik
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Goed schoon en droog maken en hechting primer gebruiken zodat het kit goed hecht.

Succes
 

Erik1982

  • #3
Dank! Die primer dadelijk in ieder geval even halen. Op sommige plekken onder/tussen het kit is wat zwarte schimmel te vinden. Hoe kan dit het beste schoon gemaakt worden? Heb wel eens gehoord van chloor ofzo?
 

Kacheltje

  • #4
Als de kitnaad goed schoon en vetvrij is kun je een nieuwe kitlaag aanbrengen. Alle losse stukjes kit en gruis goed verwijderen. Met een doekje wasbenzine kun je de naad ontvetten.

Zorg er voor dat de naad goed gevuld is en geen lucht of loze ruimte blijft zitten.
De beschadigde onderlaag is niet te herstellen. De kit is mits goed aangebracht en goed hechtend waterdicht.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Ik kwam dit net tegen staat hoe je zoals moet werken en wat van belang is

zie hier

Succes
 

Erik1982

  • #6
Bedankt allemaal voor de reacties. Ik heb nu al het kit zoveel mogelijk verwijderd met mesje, schrapertje ed. Daarna nog even met kitverwijderaar laatste resten weg gehaald en schoon gemaakt met wat water en een harde borstel. Zoveel mogelijk droog gemaakt en twee dagen gewacht. NU net vandaag met pure spiritus schoon gemaakt met doek en borstel. nu weer paar dagen wachten totdat het goed droog is. Dan met een kitprimer erop en kitten maar..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu