Alternatief voor Miele thermostaat

Eherle

  • #1
Bij ons is nu voor de vierde maal de thermostaat kapot gegaan van onze Miele T4221C wasdroger (zie hier voor eerdere problemen). Waarschijnlijk was het dit keer de combinatie van een zware lading en het warme weer, het gebeurde namelijk tijdens die snikhete periode van onlangs.

Nou ben ik elke keer weer een paar tientjes kwijt voor een nieuwe thermostaat (Miele 36FXH16-20089 artnr 5432530), omdat ik de oude kan weggooien. Is er geen beter alternatief voor dit onderdeel, dat langer mee gaat? Is er niet één of ander onderdeeltje dat je weer aan kan zetten, nadat hij is afgeslagen vanwege te warme lucht?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat doet dit ding aan een stuk door, inschakelen als het te koud is en uitgaan als de temperatuur is bereikt.

Dit is geen blokkerende beveiliging maar een regelelement.
 

Eherle

  • #3
Wat ik dan niet snap, is waarom hij dan de geest geeft als het te warm wordt. Dan zou hij zichzelf toch gewoon moeten uitschakelen ipv kapot gaan? Hoe zit dat?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
De 2 filters in de deur opening uit het apperaat pakken deze moet je met flink wat afwasmiddel en borstel reinigen deze verkalken en het fijnstof zorgen dat deze geen lucht meer doorlaten waardoor het aperaat te warm word en clixon kapot raakt.ps vervangen door orgineel
 

Eherle

  • #5
Bedankt voor de uitleg en de tip. Ga ik meteen doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu