Inbouw wasmachine waterpas stellen

Koolschijn

  • #1
Hallo,

Heb een nieuwe wasmachine welke onder het aanrecht staat. Hij heeft voledoende ruimte rondom, maar de ruimte is te klein voor mijn waterpas.
- Hoe kan ik hem nu waterpas stellen?
- Kan ik een spanband om de watmachien doen zodat deze extra stevig staat.

Maarten
 

Wasmonster

  • #2
Leg in elke hoek een knikker. En kijk naar de baan van de knikker. op het moment dat de knikkers heel langzaam rollen zit je goed. Je kunt natuurlijk ook kwik gebruiken, maar dat is niet zo goed voor de hersenen.

Succes ermee!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Nou ik denk dat het niet goed zal werken, met die knikkers op de bodem.

Maar je kunt toch een waterpas tegen de wasmachine aanhouden aan de voorkant, en kijken of hij zo waterpas staat.
 

Wasmonster

  • #4
@peter,

Die knikkers leg je vanzelfsprekend niet op de bodem, omdat je ze dan logischerwijs niet ziet (even los van allerlei opstakels en een open onderkant en de afstond tot de grond lager is waardoor het verschil slechter te meten zou zijn.... De knikkers leg je uiteraard op de bovenkant. Ik vermoed dat daar ruimte voor is, welke ruimte ontbrak voor een waterpas. die zijn immers vaak een stuk groter dan een simpel knikkertje. Als de wasmachine net als die van mij een mooi richeltje heeft kan dit dus prima werken als begeleiding zodat ze niet van de bovenkant afvallen, even los van mogelijk hoge snelheid bij een op zijn kant staande wasmachine...

Ter verduidelijking. De gedachte achter de knikkers is exact hetzelfde als een waterpas. Natuurkundig is er geen verschil. Staat de wasmachine schuin dan rollen de knikkers naar de laagste kant. (zo ook het water in een waterpas, en het luchtbelletje gaat dan omhoog).; Met die data kun je vervolgens uitvogelen wanneer de machine water(knikker)pas staat. Namelijk als het belletje in het midden staat, dan wel als de snelheid van de knikkers dermate laag is in alle hoeken dat je van waterpas kunt spreken.

Nu ben ik geen monteur, maar natuurkunde biedt hier en daar uitkomst


-Edit: overigens werkt een waterpas ook mits je rekening houdt met de drie dimensies x,y,z


P.s. ik heb geen water pas dit is hoe ik het doe of met een rechte stok loodlijnen en een geodriehoek. :)
 

Koolschijn

  • #5
Bedankt voor je reactie, zal straks eens kijken of de kinderen nog knikkers hebben :) .
Het klopt heb inderdaad aan de bovenkant wel wat ruimte, maar te weinig voor de waterpas. Wij hebben inderdaad ook een randje aan de zijkanten dus die knikkers zullen wel blijven liggen.

Is het nog aan te raden om hem aan het eind met een span band extra vast te zetten. Kreeg ik als tip om hem helemaal stil te houden (na het waterpas stellen)? Iemand hier ervaring mee, mening over?

Alvast bedankt.

Maarten
 

Wasmonster

  • #6
Ondanks dat ik geen monteur ben lijkt mij een spanband lastig. Zeker door de grotere amplitude aan de bovenkant van de machine zal daar behoorlijk wat kracht op kunnen komen. En als je het doet moet je ook hier rekening houden met het feit dat wanneer je 1 spanband gebruikt de wasmachine aan 1 kant meer energie kwijt raakt dan aan de andere kant. Ik zou mij kunnen voorstellen dat dit de trommel uit balans kan brengen. Feitelijk raakt de machine door dit bewegen zijn energie kwijt. Hou je dit tegen dan vermoed ik dat het intern fout zal gaan. (vergelijk een auto die tegen een muur aan rijd, de mensen daarin blijven bewegen, zo ook een trommel naar ik denk) Ik zag trouwens net in dit forum dat iemand aanraadde om een rubberen mat onder de wasmachine te leggen. Maar ook daar heb ik mijn twijfel bij, het zou zou maar voor meer trilling kunnen zorgen. Mijn wasmachine bij het centrifugeren aan het begin maak een aardig geluid, echter eenmaal op snelheid valt dit mee.

Zie hier een eerdere discussie: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/wasmachine-trilt-nog-na-aanpassen-vloer-met-balken.20103/
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu