Afvoer toilet naar riool niet luchtdicht

RobBosma

  • #1
Ik heb mijn oude toilet vervangen, maar nu regelmatig last van rioolstank. Het oude toilet zat met een onderaansluiting vast, waarbij wel veel PUR is gebruikt.
De rioolbuis is 100 mm, en op het eind zit een uitstulping waarin de toiletsok past. Maar met een beperkte diepte. (ongeveer 2 cm). Die uitstulping is geen verloopstuk, ik zie geen lijmnaad, niet er uit te trekken. Wat ik kan ik het beste doen? Met de dremel die pijp er van binnenuit in de diepte doorzagen, en een met een verbindingsmof een recht pijp er op zetten?
Of met kit proberen de zaak luchtdicht te krijgen?
 

Roykes

  • #2
Als ik dat zo zie heeft er iemand de pijp proberen op te trompen. kun je er geen potmof inkrijgen? ik bedoel er hem verder in drukken?

kit kan opzich wel alleen is dit meestal maar een tijdelijk lapmiddel.

als het echt niet lukt om de pot mof er verder inte krijgen is de oplossing die je aandraagt de beste. let wel op dat er ook een verloop in de verbindings sok zal moeten omdat de pijp een diameter van 100 mm is en er 110 nodig is.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Vroeger had je de wc aan sluitingen die taps een stukje onder uit de pot staken.

er werd met behulp van een sponsring de afsluiting gemaakt
maar er is een verandering gedaan bv aan passing riool maar deze zit even wat lager dan boven kant vloer daarom heb je stinkerij.





beste is dat gehele stuk er uit te halen!

Want de buis is ook vervormd maar ook stukken nauwer.
Kan je onder die vloer komen, zo niet probeer van boven op te kappen en te vervangen.

plaats evt wat foto`s van als je hulp wilt hoe je het moet vervangen.
 

RobBosma

  • #4
Het is me gelukt met een flexibele aansluit buis. Deze heeft een lange manchet. die zich goed laat vormen en wat taps toeloopt. Zie op de foto rechts

Bij het toilet zat het rechter aansluitstuk, een 8-baan. Bij een installateur kocht ik het manchet dat er onder ligt. Omdat het ding een hoge kraag heeft moest ik het aansluitstuk op de rioolkant fors afzagen om die buis horizontaal op het toilet te laten aansluiten. En dan was het manchet ook nog heel kort.

Bedankt voor het meedenken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu