Aansluiten douche sifon op waterafvoer

Lonie

  • #1
Mijn douchebak zat onder de schimmel, dus heb ik alles losgehaald om weer opnieuw te plaatsen. Nou heb ik een pvc waterafvoer en een ppc sifon. Ik begreep dat je ppc niet kan lijmen, maar dat je dan met een knelring werkt. Maar als ik het op elkaar aansluit 'werkt' de knelring niet en dus drupt het. Weet iemand hoe ik deze twee onderdelen waterdicht op elkaar aan kan sluiten?



 

Roykes

  • #2
Van dat bochtje is de spie afgezaagt volgens mij. maar probeer deze is goed schoon te maken met schuurpapier.

heb je de ring er goed inzitten? dus met de de schuine kant naar de sifon.

of je stookt het bocht je eraf en zet er een nieuwe op, of als er plaats is zet er een sok op en een stukje pijp dan moet het helemaal opgeslost zijn
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Zaag de bocht net boven de mof af en ga nu de rest van de mof van de buis halen.

Zie mijn tekening:


(helft sok is een mof van een bocht)

evt plaats je de sifon verder op een andere punt en maak een nieuwe aan sluiting daar na toe.



Wel 2 bochten 45 graden gebruiken en dat gat dicht maken met snedrogend cement zodat je daar geen lekkage meer krijgt via de smeer laag.
 

Lonie

  • #4
Bedankt voor jullie hulp. Ik ging er alleen vanuit dat er een knelring in de sifon verwerkt zou zitten, maar dat is dus niet het geval. Ik zou idd de mof kunnen verwijderen, alleen het probleem is dat de sifon nu (als ik hem zonder iets op de bocht aansluit) precies op de goede plek uitkomt. Alles wat is dus extra bevestigd zorgt ervoor dat hij op de verkeerde plek komt. Ik zal hem opschuren en een knelring halen. Bedankt!!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Helpt niet want dat stukje wat uit steekt is te kort voor een goede verbinding.

als je nieuwe ring op zet als ie te minsten te verkrijgen is blijft hij lekken,, daarom zei ik ook verplaatsen als hij nu rechts achter zit of nu links voor.
 

Lonie

  • #6
Helemaal mee eens!
...als je een vierkant douchebak hebt, maar met een driekwart rond douchebak gaat het omdraaien niet zo makkelijk. Zeg maar niet. Heb je daar een oplossing voor?
 

Roykes

  • #7
Als je gewoon het bochtje verwijdert(zoals eerder uitgelegt met de prachtige tekening van henk) en een nieuwe erop zet, 90 graden mof-spie, dan kan het gewoon met de sifon hoor! alleen wel elke keer als je de moer aandaait de sifon weer even tegen de bocht aandrukken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
@Lonie dat het een driekwart bak is stond ook niet in de tekst dus ga ik van een standaard bak uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu