Buitenkraan aanleggen door dubbele fundering/uitbouw

D.untouchable

  • #1
Goedenavond,

Ik was van plan om een buitenkraan aan te gaan leggen.
Deze wilde ik via de meterkast in de kruipruimte leggen en door de fundering van de achtermuur boren naar buiten toe.
Alleen is het zo dat mijn huis in het verleden van een aanbouw is voorzien, waardoor de lengte van het huis nu 11mtr is ipv 8mtr standaard.
Dit ondervind ik nu als ik de gat vanuit de kruipruimte naar buiten wou boren.
Het daadwerkelijke probleem is dat ik nu 2 funderingen hebt (de oude op 8mtr en nieuwe werkelijke fundering/buitenmuur op 11mtr afstand vanaf de voorkant gezien). Ik heb dus theoretisch 3mtr ontoegankelijke ruimte overbruggen, waardoor ik de leiding doorheen moet krijgen.
Heeft iemand nieuwe inzichten op of ervaringen ermee hoe ik dit zou kunnen oplossen en de tyleen leiding naar buiten krijg?
 

Ralph

  • #2
Is die 3 meter een vloer op zand?
 

Fritske1978

  • #3
Dus als je een boor van 3 meter lang zou hebben zou het gaan? je kan proberen deze zelf te maken door een standaard SDS boor te verlengen door er een stevig stuk rond staal aan te lassen. Dit heb ik wel eens gedaan, maar dan was het maar ruim 1 meter lang.
Met tyleen zal dit wel lastig gaan, want die wil niet rechtdoor, ik zou dan liever koper pakken onder de grond, en met tyleen omhoog komen.
 

Tiho

  • #4
Het wordt idd toch graven of boren. Is er helemaal geen ruimte onder de aanbouw door dan? Ik heb hier weleens onder de vorstrand doorgespit om gereedschap aan te kunnen geven voor reparaties.

Niet erg relevant misschien, jij moet daar ook onder zijn in ieder geval. Dat wel.
 

Veronika

  • #5
Als je in beide funderingen een gat boort dat ruim genoeg is, en daar eerst een bamboestok met voldoende lengte doorheen steekt?

Aan de stok bindt je een touw, en aan dat touw de buis die je wilt gebruiken. Zo kun je een voor een de bamboe, dan het touw - en dan de buis door de gaten trekken?

Je kunt ook evt de buis direct aan de bamboe binden natuurlijk.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Je kunt het beste gewoon onder de funderingen door gaan en evt kan je in formeren naar horizontale grond boringen.

Je kan ook laten boren tot je meter kast

kijk even hier werken ook voor particulieren

klik hier

kijk evt ook in de gouden gids als er iets bij u in de buurt is voor deze vorm van boren
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Zit er geen water dichterbij de achtergevel? bv. vanuit de keuken.
 

D.untouchable

  • #8
Dank jullie allen voor het meedenken.
Excuses voor het late antwoord. Ik kreeg maar geen notificatie dat ik nieuwe reacties ontving en had gedacht dat er geen oplossingen voorhand waren :D

@Ralph Ik heb geen idee of er zand is. Ik heb van mijn buurvrouw begrepen dat er bij de uitbouw een bak gemaakt was en daar de fundering in gestort was.

@Fritske1978 Ik had deze antwoord reeds in eerdere posts van je gelezen, alleen is 3mtr wel een uitdaging. Dit in combinatie met het antwoord van Veronika, zou ik wellicht kunnen uitproberen. Alleen loop ik tegen de uitdaging aan dat ik dan een boor van 3mtr onder een scherpe hoek de kruipruimte in moet dirigeren, zonder deze te buigen... Of wellicht zou ik van buitenaf het gat -onder een schuine hoek- naar binnen kunnen boren, maar dan weet ik niet helemaal waar ik uitkom.

@Tiho Ik weet niet hoe diep ik moet graven. Van buitenaf heb ik een gat gegraven van ~1mtr diep en het einde van de onderkant van de fundering was nog niet in zicht. Of is het een kwestie van stug volhouden en doorgraven? :oops:

@Henk253 Ik ga hier ook mee aan de slag en kijken wat de kosten zijn hiervoor.

@IJkenhout Er zit geen waterleiding dichtbij de achtergevel. Deze komen van voren door de fundering
 

D.untouchable

  • #9
Fritske1978, dat boor verlengen... Geldt/Gold dit ook voor een boorhamer met SDS aansluiting of alleen voor een klopboor?
Ik kan me voorstellen dat bij het gebruik van een boorhamer het verlengde boor (van +3mtr)alsnog zou kunnen breken.
 

Arjan1989@

  • #10
Heej ik heb hetzelfde probleem.. hoe heb je het nou opgelost?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu