Koelprobleem Bauknecht KRIK 2209A.

Bemon

  • #1
Mijn Bauknecht KRIK 2209A koelkast hield van de ene op de andere dag op met koelen. Het probleem bleek de thermostaat te zijn Na het monteren van een nieuwe thermostaat bleef de koelkast alleen nog maar vriezen (laagste stand 1 (van de zeven) op -6 graden). Na de montage van een tweede, nieuwe, thermostaat bleef het probleem hetzelfde. Wie kan samen met mij nadenken over dit probleem om tot een mogelijke oplossing te komen?
 

Kacheltje

  • #2
Misschien verkeerd aangesloten of een verkeerde thermostaat geplaats.
Slaat de compressor nog wel eens uit of blijft deze de gehele dag aan?
 

Bemon

  • #3
De thermostaat kan maar op één manier (via een vierpunts connector) worden aangesloten. Volgens Bauknecht/Whirlpool is de geleverde thermostaat de juiste. Om de nieuwe thermostaat te controleren is deze 2x omgeruild geweest met hetzelfde resultaat. De motor slaat mooi af bij het bereiken van -2 graden celcius en slaat ook weer aan als de temperatuur oploopt. Ik begin nu toch te twijfelen aan de, door Bauknecht/Whirlpool, geleverde thermostaat.
 

Martien 59

  • #4
Zit de voeler van de termostaat in een buisje geschoven
dan heb je hem er miss niet vergenoeg in zitten of te ver
 

Bemon

  • #5
De voeler zit in een buisje geschoven. De voeler van de nieuwe thermostaat heeft dezelfde lengte als die van de oude. Dus daar kan het niet aan liggen. Ik heb inmiddels een andere tweedehandse originele thermostaat gemonteerd en deze werkt perfect.
Nu weet ik zeker dat de door Bauknecht/Whirlpool (via Maas Europart Eindhoven) geleverde thermostaat niet de juiste is.
Nu Maas Europart hiervan nog weten te overtuigen om mijn geld terug te krijgen. Ik heb er een zwaar hoofd in gezien dhr. Maas al moeilijk deed over het omwisselen van de nieuwe thermostaat en dit had moeten gebeuren via het indienen van een klacht bij Europart zelf.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Staat op de thermostaat niet de temperatuurwaarde van in en uitschakelen?
 

Bemon

  • #7
De temperatuurhoogten van het schakelen staan niet op de thermostaat vermeld. Deze zouden voor de nieuwe thermostaat de juisten zijn (Navraag door Europart bij Bauknecht/Whirlpool gedaan en uiteraard zal je ze op hun woord moeten geloven!).
Zelf heb ik het idee (gezien het schakelmoment onder de nul graden) dat het hier een thermostaat voor een vriezer betreft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu