Miele T430 droogt niet goed

Anser

  • #1
Van mijn Miele T430 wasdroger springt na 15-30 minuten drogen de deur open. (oververhittingsbeveiliging). Filter zijn schoon (deur + onder), trommel draait, afvoer lucht (warm) ook. Als de deur open springt, is een vage schroeigeur waarneembaar (zoals van hete stof). Na afkoelen kan de droger weer gestart worden en herhaalt het euvel zich weer na enige tijd.
Nu vermoed ik een probleem met de aansturende electronica en of/ thermostaat. Waar kan ik deze componenten vinden in de machine en heeft iemand misschien nog een suggestie voor wat er (verder) defect zou kunnen zijn?

Grtz, Paul
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Vw element demonteren en de clixon vervangen met 2 contacten
 

Anser

  • #3
Dank je voor de suggestie. De clixon lijkt goed te werken. Schakelt keurig af bij te hoge temp. Wel lijkt de NTC overleden. Ik meet een oneindig hoge weerstand die niet verandert bij verwarmen. Het gaat om ond. nr. 3523180. Dat is R30 volgens het schema. Welke weerstand hoort deze ongeveer te hebben bij kamertemparatuur?.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Die verbrande geur is dit een bakeliete geur? deze komt namelijk echt van de clixon op het vw element,ntc is voor de luchtstroming, droger werkt ook zonder,in de regel is eigenlijk altijd deze clixon defect
 

Anser

  • #5
Nee, geen bakelietgeur oid. Rook eerst naar heet stof. Nu "gewoon" te heet.
Is geen probleem om de clixon ook te vervangen maar deze lijkt gewoon te werken. Enig idee wat de waarde van de NTC hoort te zijn bij kamertemp?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #6
Als hij te heet word moet de clixon het element sturen dat doet hij kenelijk niet dus is hij defect
 

Anser

  • #7
Geldrop, bedankt voor je input. Net na het werk de gisteren bestelde onderdelen opgehaald. Defecte NTC en 1 defecte clixon vervangen. De 2e preventief vervangen. Machine schoongemaakt en weer in elkaar gezet. Droger lijkt weer de oude. Eerste was is al weer gedroogd. Txs! Moeders en ik ook weer blij -:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu