Snaar wasmachine kapot, nam bedrading mee

Sulimo

  • #1
Wasmachine type: Marijnen CMF Century 2200
PNC: 914841536


Mijn wasmachine heeft er vandaag met een hoop herrie tijdens het centrifugeren de brui aan gegeven. Ik heb hem nav enkele tips op internet opengemaakt (achterkant eraf) en inderdaad, de snaar (aandrijfriem) is eraf. Maar niet alleen dat, redelijk aan gruzelementen ook. En even later was duidelijk dat in het proces ook wat bedrading is losgerukt en meegedraaid in de kluwen om de aandrijfas.

Nu kan ik op internet wel een nieuwe snaar voor mijn wasmachine vinden, en bedrading kun je in elke doe-het-zelf winkel kopen. Maar ik heb geen idee waar ik wat moet gaan aansluiten. Ik heb gezocht naar een aansluitschema voor de elektrische bedrading, maar helaas niets gevonden. Is er toevallig iemand die weet waar ik dat kan vinden?
 

Sulimo

  • #2
Een toevoeging aan het verhaal: Ik wil een nieuwe snaar bestellen, en keek daarvoor allereerst maar eens op de website van Electrolux die het onderhoud van Marijnen heeft overgenomen.

Echter leveren die een andere snaar dan de snaar die erop zat. Zij laten me 1196J5 bestellen, maar ik kan op de snaar uit mijn wasmachine duidelijk 1196J6 lezen. Dus ik ben ook even in andere webshops gaan zoeken naar 1196J6, en die is best te krijgen. Echter variëren de kosten tussen 10 euro en 35 euro, en daar wordt ik wel argwanend van. Kortom: welke snaar moet ik bestellen en waar moet ik op letten?
 

@rie

Specialist Elektra
  • #3
Maak eens een duidelijke foto van de situatie zoals je die aangetroffen hebt. Wie weet kunnen wij je zeggen welke draad waarop moet.

Als je het juiste apparaat op de electrolux site ingevoerd hebt dan kan je er vanuitgaan dat de snaar die daar genoemd wordt de juiste is.
 

Kees kit

  • #4
1196 is de maat van der snaar , het getal erachter is het aantal ribbeltjes wat de snaar heeft , beide zijn prima te gebruiken ...
 

Sulimo

  • #5
@rie, Kees kit, bedankt voor het antwoord over de snaar!

Ik ben net bij een onderdelenwinkel langs geweest met een foto van het geheel. Blijkt dat de bedrading (en bijbehorende aansluitspul) niet geleverd wordt. De draad is niet moeilijk natuurlijk, die is universeel. Maar het plastic dingetje (hoe heet zoiets) om het aan te sluiten op wat blijkbaar het verwarmingselement is, is niet te krijgen. En die van mij zijn aan flarden, dus ik heb ook geen goed voorbeeld van hoe het er uit zou moeten zien.

Hieronder een plaatje van de wasmachine. Linksonder kun je de twee afgebroken draden zien (bruin). In het midden (met de groengele bedrading) het verwarmingselement, waarbij een aansluitpunt ook is kromgebogen ten bewijs dat daar iets mis is. Ik weet dus niet wat ik moet bestellen om die bruine draden weer op het verwarmingselement aan te sluiten. En aan welke kant, maar waarschijnlijk maakt dat niet uit, begreep ik.

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Op de draden horen zo te zien kabelschoenen op, die zijn bij de electriciën te koop, vraag of ze het even voor willen doen en leen daar ook de goede krimptang, om zeker te zijn dat de aansluiting goed is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu