Siemens WT 46E3F1 droger lekt water

Eye_in_the_Sky

  • #1
Hallo,

De droger zit aangesloten op de afvoer met een slang, de condensbak wordt niet gebruikt. Na elke droogbeurt maken we het pluizenfilter schoon en elke maand haal ik de condensor eruit en maak 'm schoon en stofzuig de binnenkant. Wel wordt de machine elke week zo'n 5 keer gebruikt.

Maar nu lekt de condensdroger elke keer een klein beetje water. Als je ervoor staat aan de linker achterkant. Per droogbeurt een klein plasje (10 bij 10 cm).

Ik heb 'm al eens omgekeerd maar kan niks zien. Ik zie geen gat, maar ook geen naad waar 't uit lekt. Waarschijnlijk lekt 'ie ergens anders en loopt 't naar het laagste punt.

Hebben jullie tips ?? Omdat mijn dochter er naast slaapt durf ik de droger steeds minder te gebruiken.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
De condensor eruit halen ,achterin dit gat zit een klein luikje met 2 klipjes deze verwijderen en alles goed schoon en stofvrij maken
 

Eye_in_the_Sky

  • #3
Super ! Geldrop bedankt !

Onder de condensor zit inderdaad een luikje. Nooit geweten. Ik heb het luikje open gemaakt met een klein schroevedraaiertje, een spiegel en een zaklamp . En inderdaad, een heleboel pluis en water. Dat is dus al 4 jaar niet schoongemaakt. Nooit geweten !

Kennelijk is dat het punt waar de pomp het water opzuigt, want ik zie ook de inlaat van de pomp.
Maar goed ik het het uitgebaggerd en ik denk dat het nu verholpen is.

Bedankt dus ! Deze mag dicht.
 

Eye_in_the_Sky

  • #4
En hij mag nog niet dicht !

Want het plasje ligt er nog steeds.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #5
Aan de achterkant van de droger steekt een grote kap uit die zwart gefineerd is,is deze nat aan de onderkant of kalk sporen??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu