Binnenwerk kraan reviseren

Kaajee

  • #1
Ik weet het; gewoon het hele binnenwerk vervangen, heb ik inmiddels ook al gedaan, maar ik vind die binnenwerken (keramisch) nog best prijzig (ong 11eu). Helemaal als je voor nog geen 2 tientjes een hele nieuwe fontein kraan kunt kopen.
Dus wilde ik het oude binnenwerk eens beter bekijken en eens hier de vraag van revisie neerleggen. Wellicht heb ik dan op deze wijze voor een volgende keer een werkend binnenwerk.

De (deze dus) kraan/binnenwerk lekte dus. Druppelde gewoon water. Heeft het zin om rubbers (ringen) te gaan vervangen, en zo ja welke? Of zit het per definitie niet in de rubbers?

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als dit soort keramisch binnenwerk lekt, (dus als de kraan blijft druppelen) dan zijn het meestal de keramische schijfjes, die er in zitten.
En die kun je zelf niet vervangen.
Het heeft dan ook geen zin om de rubbertjes te vervangen.

Bovendien zou het niet gemakkelijk zijn, om de juiste rubbertjes te krijgen, want hier zit ook heel veel verschil in, in dikte en omtrek.
 

Tiho

  • #3
Hydrauliekbedrijven hebben meestal wel praktisch alle maten zo liggen in dat kleine spul. Wij ook.
 

Kaajee

  • #4
Ok, goeie tip, maar het lijkt dus niet aan de rubberen ringetjes te (kunnen) liggen.......dus vervangen hiervan heeft geen zin...... :(
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #5
De blauwe ringetjes nr 1 vervangen deze laten nogal eens een keer door.
deze zorgen namelijk voor de afdichting beneden in het kraanhuis.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu