Slaan van de waterleiding

Marco_1968

  • #1
Sinds kort heb ik het probleem dat mijn waterleiding enorm slaat zodra er maar ergens in huis een kraan wordt opengedraaid.

Ik heb al veelvuldig onderwerpen voorbij zien komen met hetzelfde probleem maar dat gaat in bijna alle gevallen over een wasmachine of een vaatwasser. De oplossing lijkt dan te zijn om een slagdemper te plaatsen.

Het gekke is dus dat het bij mij spontaan ontstaan is. Er is echter niets veranderd in huis wat te maken heeft met water. Het enige wat in de buurt komt is dat ik de CV (combi-ketel) heb laten leeglopen en opnieuw heb gevuld. Daar zit wat lucht in, ik hoor het bubbelen. Ik kan me echter niet voorstellen dat dat er ook maar iets mee te maken heeft. Het gebeurt ook bij iedere kraan: de keuken, de douche, het toilet.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn.

Bij voorbaat dank voor het meedenken.

Marco.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Sinds kort heb ik het probleem dat mijn waterleiding enorm slaat zodra er maar ergens in huis een kraan wordt opengedraaid.
Dus niet als de kranen worden dicht gedraaid ?
 

Marco_1968

  • #3
Uh...ja, ook als de kraan wordt dichtgedraaid. Ik heb overigens wel nieuwe informatie....ik wist eigenlijk het antwoord niet dus deed de kraan in de keuken een paar keer achter elkaar open en dicht. Daarbij viel me op dat het geluid van erg dichtbij leek te komen. Met m'n hoofd het gootsteenkastje in gedoken en ja hoor, daar zat de bron van het geluid.

Onder de keuken ligt een plintboiler en de (flexibele) leidingen die daar naartoe gaan zijn de boosdoener. Echter, wanneer ik beide leidingen strak trek en zo goed en zo kwaad als dat gaat van elkaar af houd hoor ik het geluid nog steeds, zij het wel minder.

Wat mij maar niet los wil laten is hoe dit nou ineens spontaan kan ontstaan. Er is werkelijk niets veranderd in of onder dit gootsteenkastje.

Hoe pak ik dit aan...

Thx!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Misschien een beugel los geschoten en/of een leiding onder spanning staan ?
 

Marco_1968

  • #5
Ik ontkom er waarschijnlijk niet aan om achter de plint te duiken dus dat ga ik dan ook maar doen. :?

Ik ben al verder dan ik vooraf had durven dromen. Weet nu waar het vandaan komt, dat is de helft van de oplossing.

Dank zover. Zodra ik meer weet laat ik het horen...
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #6
Ik denk dat de keerklep van de inlaatcombinatie van het boilertje de boosdoener is.
Dit kun je controleren door de inlaatcombinatie dicht te zetten en dan eens horen of je die klappen nog ergens hoort als je elders een kraan open en dichtdoet.
 

Marco_1968

  • #7
Neesje, dank voor je reactie. Kun je mij vertellen hoe ik dat doe...de inlaatcombinatie dichtzetten? Moet dat op de boiler zelf?
 

Fritske1978

  • #8
Google maar eens naar inlaatcombinatie. Dat is een onderdeel met daarop een kraan die je kan dichtdraaien. Plaatje opzoeken, en alles is duidelijk.
 

Marco_1968

  • #9
In één klap duidelijk! Ik ga aan de gang.

Thanx!
 

Helbers

  • #10
Ik begrijp niets van de adviezen Het is toch niet zo''n probleem Het geluid onstaat in de toevoer leiding en meest al is deze zwevend DE leiding moet je goed aan de muur vast klemmen en dan is probleem volgens mij opgelost Vr. gr. HANS
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu