AEG wasdroger tript de aardlek schakelaar.

Martin vd Veen

  • #1
Mijn wasdroger is een AEG T59840. Dat is zo'n model met een warmte pomp er in. Alle filter zijn netjes schoon en zo. Met een normale lading wasgoed er in gaat de maschiene netjes lopen. Dit gaat goed tot het moment dat de compressor van de koeling start, op dat moment slaat in de meterkast de differentaal schakelaar af en stop dus alles.

Wie heeft een tip? Welk onderdeel zou dit kunnen veroorzaken? Heeft iemand service documentatie van deze wasdroger? Wie heeft een exploded view met de onderdelen nummers? (Staan die ergens online?)
Alle tips zijn welkom.

mvg,
Martin.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Lijkt me dat de compressor dit veroorzaakt.
 

Martin vd Veen

  • #3
Dank voor de linkjes naar de handleidingen. Heel handig dat die tegenwoordig ook online staan. Helaas vind ik alleen maar de
handleiding voor dagelijke gebruik en niet de technisch service
documentatie. Ik zoek naar dingen als schema's, foutzoek boomen, error codes, etc.

Sinds mijn eerste berichtje eerder vandaag ben ik nog wat verder gaan klooien. Ik las op dit forum ergens, bij een ander model wasdroger, dat blijkbaar ook de pompjes voor het afvoeren van het water wel eens problemen geven. Om uit te sluiten dat dit het geval is bij mijn droger heb ik het ding weer laten lopen en via de overstort extra water in het resevoir gegoten. En jawel, het pompje ging draaien en stopte even later ook weer netjes. Dus dat werkt zonder problemen. Weer een verdachte die we van de lijst kunnen wegstrepen.

Even later was de temperatuur hoog genoeg en was de compressor aan de beurt. Er zit zo'n zwarte bolletje in de wasdroger, net zoiets als je ook onderin een koelkast of vriezer vind. Zodra die ging lopen was het gedaan met de pret, ALS er uit.

Is er een manier om te testen, of te meten, of het de eigenlijk pomp motor is of het opstart schakelding dat er voor op gemonteerd zit?

mvg,
Martin.
 

HarryO

  • #4

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #5
Bekijk ook het relais op de compressor eens of deze niet verbrand is
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu