Betonnen balk onder wc vloer zit in de weg

Rob60K

  • #1
Ik ben bezig mijn wc te verbouwen, van staande pot naar inbouwcloset. Via een renovatie- of sprongafvoerbocht is dit prima te regelen.
De vloer blijkt echter wat dunner dan verwacht, en ik kom bewapening tegen van een balk die onder het toekomstige inbouwreservoir zit.

Kan ik de bewapening van deze balk ongestraft wegzagen? Of moet ik tbv de renovatiebocht tóch een aparte verhoging onder het toilet aanhouden....? Dan krijg ik een verhoging van ca 5cm tov de rest van de vloer, en de gehele vloer 5cm ophogen is geen optie.
Ivm de diepte van het toilet is het ook onwenselijk het inbouwreservoir dan maar wat verder van de muur te plaatsen.

Alvast bedankt voor reacties.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat voor betonvloer is het? Plaats even een detailfoto van het gat. Als je niet weet wat voor vloer het is, wil een foto van de onderkant ook wel helpen (als je erbij kan).
 

Xr8

  • #3
Vermoedelijk een broodje-leggervloer. In dit geval niet zondermeer het balkje doorhalen!! Je kunt eventueel een korte pot en een ruimtebesparend frame overwegen. Met deze beide scheelt het zo 10 to 15 cm.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4

Rob60K

  • #5
@ IJkenhout, zie foto's.




@xr8, klopt.

@Henk253, de verwijzing heeft me verder geholpen. Ik was in de gelukkige omstandigheid dat een kennis van me (aannemer) even kon komen kijken. De echte balk zit voorbij de achterwand, en volgens hem kon ik tot aan de achterwand alle eventuele bewapening wegzagen, zodat ik de nieuwe afvoer strak tegen de wand kan plaatsen - met 2x een 45 graden bocht.

Ik kruip er straks onder om te zien hoeveel ruimte ik daar heb, misschien moet ik de afvoer van het fonteintje ook een nieuwe aansluiting geven.

Zoals gebruikelijk zit er een dikke laag isolatiemateriaal onder de vloer. Ik moet nog even zien hoe ik een soort vloertje kan maken waar ik straks cement op kan storten zodat het weer dicht is.

Bedankt tot zover, ik ben al aardig op weg geholpen.

Groet
Rob
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #6
Rob60K schreef:
@ IJkenhout, zie foto's.
Ik moet nog even zien hoe ik een soort vloertje kan maken waar ik straks cement op kan storten zodat het weer dicht is.
Staat ook in de link van Henk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu