Probleem warmwater douchekraan in de herhaling

Kokopelli

  • #1
Jammer dat sommige topics worden afgesloten en zeker als er geen afdoende antwoord is geweest.
Ik heb hetzelfde probleem als Steve1 al eerder heeft beschreven. Echter ik heb een gewone mengkraan van Grohe met keramische schijven en daarvoor een eenvoudige mengkraan van Praxis. Geen rubbers in de S-bochten. Met beide kranen heb ik ook dit probleem. Achter de Grohe kraan heb ik een regendouche en die kan onmogelijk te weinig water doorlaten. Het is eigenlijk een watervreter.
Maar goed, nu kan ik de eerste keer heet water krijgen in de douche door eerst naar m'n ketel op zolder te lopen en via het menu het programma opnieuw op "comfort" te zetten. Je hoort bij het afsluiten van het menu de ketel aanslaan en het water wordt opgewarmd. Als ik dan water vraag in de douche dan gaat het goed. Maar ja, het blijft vreemd, want als ik in de keuken warmwater vraag dan is dat altijd heet.
De truc door eerst m'n wastafel kraan even aan te zetten, werkt niet altijd.
Zoals ik het bekijk, werkt de comfortstand niet automatisch en lijkt het er op alsof er een sensor niet goed reageert of blijft hangen. Kan dat?

Moderator: Lijkt mij een goed plan om deze topic pas af te sluiten als er een oplossing in staat.
 

Xr8

  • #2
Om wat voor ketel gaat het hier? Als de keuken wel goed is dan zal het de tapsensor/schakelaar niet zijn. De wordt nl voor alle tappunten gebruikt en kent geen onderscheid tussen het tappunt.

Succes.
 

Kokopelli

  • #3
Inderdaad, dat had ik moeten melden. Het is een Nefit TopLine Compact HRC 25/CW4
 

Kanterz

  • #4
Kraan er al eens afgehaald ?
soms zitten er pakkingen in met zeefjes, kan zijn dat daar rommel achter hangt..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Kokopelli schreef:
Jammer dat sommige topics worden afgesloten en zeker als er geen afdoende antwoord is geweest.
Ik heb hetzelfde probleem als Steve1 al eerder heeft beschreven.

Moderator: Lijkt mij een goed plan om deze topic pas af te sluiten als er een oplossing in staat.
Als jij hetzelfde probleem hebt als iemand anders, dan hoor je nog een eigen nieuw topic te openen.
Want topic kapen is hier niet toegestaan.

Ook is het belangrijk, dat je je eigen probleem bij een nieuw topic goed omschrijft, en niet neerzet van ik heb het zelfde probleem als Steve1.
Want dan moeten iedereen terug gaan zoeken naar die vraag, wat niet de bedoeling is.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #6
U zou eerst kunnen meten hoeveel water er uit de Heet waterkraan komt in Liters per minuut, dusniet op een thermostaat kraan maar bijv uit ,n hetekraan van uw wastafel - of keukenkraan. En toestel moet met zo,n douche Altijdop Comfort te staan - enniet steeds naar de zolder lopen(altijd dus) We horen het ? . Dus eerst volop tappen en dan 60 seconden .
 

Kokopelli

  • #7
Zo, zo Peter, dat heb je even flink gemeld. Stoer hoor, maar wat een onsympathieke reactie. Een moderator onwaardig. Heel flauw en onvolwassen. Topic kapen doe ik niet aan, want jij hebt de mogelijkheid afgesloten om aan de originele topic iets toe te voegen. Er is voor mij dus geen andere mogelijkheid.

Kanterz, nee geen zeefjes en alles is schoon.

Bundy, dank voor je reactie. De hoeveelheid water die uit een kraan komt wordt door de Nefit gemeten. Kun je dus op het display aflezen. Uit de douche komt 6 ltr./min. Er zit geen thermostaatkraan tussen, maar een gewone mengkraan met keramische schijven. De Nefit staat altijd op Comfort. Dat ik naar zolder loop is om te zien of de Comfortstand ook werkt. Die werkt klaarblijkelijk niet goed, want als ik deze opnieuw instel, dan pas slaat de ketel aan. Daarna heb ik gelijk heeft water. Vanochtend eerst drie seconden de douche aangezet en weer een minuut uit. Toen weer aan en ik kreeg warm water.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #8
Lijkt indd op een afwijkende sensor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu