Gootsteen loopt niet weg, en is niet verstopt

Tan-jas

  • #1
Wij hebben een nieuwe keuken gekocht. De plaats van de spoelbak en de afvoer zijn hetzelfde gebleven. De leidingen zijn echter wel vervangen. De afvoer loopt ong. 1,5 meter naar rechts, maakt dan een afgevlakte bocht naar het eigenlijk afvoerputje toe.
In de badkamer hebben we een toilet laten maken. Beneden is de toilet vervangen van een staand toilet naar een hangend toilet.
Eert hadden we nergens last van. het water in de gootsteen in de keuken liep gewoon weg. Nadat de wc beneden omgebouwd is, liep het water in de gootsteen niet meer goed weg. Na een dag was dit probleem ineens weer over. Het is een week goed gegaan en sindsdien is het probleem weer terug. Het water loopt een seconde of 15 goed weg, daarna niet meer. Zelfs het afvoerwater van de vaatwasser komt naar boven in de gootsteen. De leidingen hebben we al gecontroleerd, die zijn schoon. Het loopt goed af. Het zijn afvoerbuizen van 40 mm doorsnee.
We hebben gehoord dat het weleens aan de beluchting/ontluchting kan liggen. Zou dan een sifon met beluchting een oplossing kunnen zijn?
We hebben alleen last in de keuken, nergens anders.
Wie heeft er een tip of oflossing.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Die leiding die naar je badkamer gaat dat zal de beluchting leiding wel geweest zijn.

Daar is nu zeker de wc op aangesloten?
 

Tan-jas

  • #3
Ja, dat klopt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dan moet je daar een beluchting/beluchter plaatsen waar de wc op aan is gesloten.



met een rode lijntje is de ontspannings leiding te zien
 

Tan-jas

  • #5
Dus een sifon met beluchter in het gootsteenkastje heeft geen zin?

Kan de beluchter op de afvoer van de wc geplaatst worden of moet dan de ontspanningssleiding naar het dak groter in diameter gemaakt worden?
Waar kan ik die het beste plaatsen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
De ontspanning kan minimaal 50mm zijn en beste is daar waar de wc op aan komt.

plaats evt een foto hoe het boven zit waar de wc op zit.
 

Stania

  • #7
Er is ergens een aansluit fout gemaakt , of er zit wat in de leiding , wat "wipt ", een steentje o.i.d. .
Hopelijk is die 1.5 m horizontale leiding goed opgehangen , anders kan daar weleens een "zak "inzitten , en krijg je dus een lucht/water probleem , waardoor de afwasmachine het water niet kwijt kan , en het in het aanrecht omhoog komt .
Maar er moet ergens een luchtbel , of een waterbel staan , waardoor deze symptomen dus optreden , of een verstopping , ondanks nieuw aangelegd .
En vaak om de prijs haakse T-stukken geplaatst , en dat geeft een soort "omluchting tot gevolg ", en krijg je zulk soort klachten .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu