Dubbele kraan aansluiten

Donder

  • #1
Hallo,

Ik wil een wastafel met een dubbele kraan monteren in de badkamer en wil daarbij gebruik maken van de huidige waterleidingen. Deze zitten in de muur en die wil ik ongemoeid laten, dus geen breekwerk!
Er zat een enkele wastafel met één kraan en hier moeten dus twee kranen op aangesloten worden. Hoe kan ik dit doen? Is er misschien een t-splitsing te koop die ik op de leiding in de muur kan schroeven om hier vervolgens de flexibele leidingen van de kraan aan te verbinden?
Of kan het op een andere, betere manier?
 

Wilco1985

  • #2
Zitten er muurplaten in de muur (draardverbinding)of komt er koper uit de wand? Als er muurplaten in de muur zitten zal ik daarin een puntstukknie in draaien met daar bovenop een t-stuk. Komt er koper uit de muur dan zal ik er gewoon een t-stuk op zetten. Op deze methode kun je 2 kranen aansluiten,zowel bij warm als bij koud water.

Gr.
 

Donder

  • #3
Er zit geen muurplaat in de muur, alleen koper. Dan zat ik dus in de goede richting met mijn t-stuk. Bedankt.
 

Xr8

  • #4
De flexibele leidingen kun je beter aansluiten op een puntstuk 3/8". In tegenstelling tot een t stuk heeft deze een vlakke afdichting in plaats van een conische.

Succes.
 

Donder

  • #5
Ok, dat klinkt logisch, maar ik zal toch een t-stuk nodig hebben om de dubbele leiding aan te sluiten. Als ik dus eerst een een t-stuk op de bestaande leiding moet monteren, dan een puntstuk en dan nog een keer de flexibele leiding, wordt het dan niet een beetje omslachtig?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6


leiding in de muur is rood aan gegeven

daarop word een t-stuk bv 12mm op geklemd (groen)

daar van uit een stukje buis of gebogen buis bv 12 (blauw)

en daarvan af aan kan je een flexibele slang nemen die je knelt op 12 (grijs)
 

Xr8

  • #7
Vaak zit de slang al aan de kraan, er zijn inderdaad soorten welke direct te knellen zijn. Mijn ervaring is dat de meeste slangen een 3/8"binnendraad hebben. Je kunt deze op een t stuk aansluiten. Een wartel van deze slangen past op een t stuk. De afdichting is dan alleen op de scherpe rand. Vandaar dat een puntstuk naar mijn ervaring een betere oplossing is.

Om een dubbele aansluiting te creëren moet je uiteraard ten alle tijden een t stuk plaatsen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu