Weinig druk op warm waterleiding

Klusvinnie

  • #1
Enige tijd geleden heb ik alle waterleidingen vervangen vanaf de boiler naar de badkamer (16mm Uponor). Op de boiler had ik toen nog gewoon een ferme straal warm water, uit zowel kraan als douche.

Nu heb ik de boiler vervangen door een CW3 combiketel. Ik merk dat ik nu maar heel weinig druk op de warme waterleiding heb. Koud water geeft nog steeds geen probleem.

Ik weet dat CW3 niet véél warm water kan leveren (max. 6 l/m), maar dit moet toch wel voldoende zijn om alleen (dus zonder ergens anders warm water te gebruiken) te douchen?

Als het aan de leidingen ligt, hoe kan het dan dat ik op de boiler wel gewoon een ferme druk had?

Groet, Vincent
 

Monteur Bert

  • #2
Bij een boiler is het hete water reeds aanwezig in het reservoir en kan daarom -tot deze "leeg" is- met een forse opbrengst heet water leveren.
Ook de temperatuur kan hoger zijn (80 gr.) waardoor er minder van nodig is.

Bij een combiketel is er bijv. maar 20 liter voor de eerste tap in voorraad. Direct daarna moet de vlam het stromende water op 60 graden kunnen "bijhouden" en dat kan de CW3 ketel nog net bij een beperkte stroomsnelheid van 6 ltr per minuut.

Bert.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Test eens hoeveel heet water er uit de kraam komt nu?
 

Xr8

  • #4
Met een gewone douche is een CW3 toestel makkelijk genoeg. Controleer eens of de inlaatcombinatie wel goed open staat. Wat voor ketel is het? In sommige zitten doorstroom begrenzers, als hier vuil in zit kun je ook deze problemen krijgen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu