Zanussi Lion 1200- staat blank

Angelmelody

  • #1
Bertreft wasmachine:
Zanussi Lion 1200 (mod zwf 1200)
Type P6897645
Prod no: 914780756 01
Serial: 51900017

Gisteren filter schoongemaakt, water afgevoerd met waterafvoerslangetje vandaag lekt de wasmachine. Hebben gechecked of filter en slangetje goed dicht zit, hier lijkt het niet aan te liggen.
Huis staat niet blank door gebruik van een lekbak, maar de lekbak staat dus wel vol met water. Bij start wasprogramma loopt wasmachine goed vol, en hij draait ook alleen water stroomt er dus ergens uit. Water wat in de bak lekt is warm en ruikt naar wasmiddel dus komt direct uit wasmachine. Tijdens programma hoor je ook het water wegstromen (als ik een gok zou moeten doen aan de achterkant van de machine).

Hij geeft volgende foutmelding bij het tegelijk indrukken van einde/start + extraspoelen: lampje start 1 x en lampje einde 4x

Wie helpt?
 

Kees kit

  • #2
Misschien heb je iets te hard aan het aftapslangetje getrokken en ligt hij er nu af ??
 

Angelmelody

  • #3
Ja daar lijkt het inderdaad op :P
We hebben de wasmachine omgekeerd en via de onderkant even gekeken. Slangetje was los. Slangetje zit er weer op en er draait nu leeg. Het lijkt erop dat het nu niet meer lekt.

Moet er geen klemmetje om het slangetje zitten?? Het leek er namelijk op dat zo iets dergelijks ooit om heeft gezeten en nu niet meer.
 

Kees kit

  • #4
Yep , hoort een klemmetje op ,just in case :oops:
 

Angelmelody

  • #5
Weet u toevallig ook hoe zo een klemmetje heet? zodat ik het wellicht online kan bestellen of misschien heeft een bouwmarkt ook wel een dergelijk klemmetje?

alvast bedankt voor de goede zorgen ;)
 

Kees kit

  • #6
Origineel zit er een knijpklem op maar een klein slangeklemmetje kan ook, of een tyrap bandje ( trekbandje )
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu