Riool voor nuts mantelbuizen langs

Stijn81

  • #1
Hallo,

Ik heb een snelle vraag:
We staan op het punt om een fundering te laten storten.
Nu blijkt de aansluiting van het riool op het gemeentelijke netwerk aan een andere kant van het huis te zitten. Dat betekent dat volgens het meest logische verloop, het vuil en schoon waterriool aan de buitenzijde voor de fundering langs komt te lopen, daar waar de nutsleidingen naar buiten komen.

Heeft iemand ervaring met een riool dat voorlangs loopt daar waar de mantelbuizen naar buiten komen? Is er ruimte genoeg om tussen de gas/elektra en de lager gelegen waterleiding een 110mm buis te leggen? Volgens de huisaansluitingentekening heb ik wel ruimte, maar kan niet vinden of het leggen van een riolering daar wel toegestaan is.

Ik kan natuurlijk alles gaan hertekenen om ergens anders naar buiten te komen, maar ik wilde graag vasthouden aan het oude rioleringsplan, omdat dat het het beste is met zsm naar buiten gaan van vuil water etc.

Dank!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ga in contact met nutsbedrijf en overleg met hun


Succes
 

Xr8

  • #3
Zeker aan te raden. Als de mantelbuizen niet voldoen aan de gestelde eisen dan is de kans groot dat men onverrichte zaken weggaat. Met alle kosten en ellende vandien.

succes.
 

Aks

  • #4
Ik denk dat je hem rustig tussen de nuts leidingen kunt leggen
omdat de nuts bedrijven officieel pas een meter uit de muur beginnen
dus kun je hem daar binnen gewoon neer leggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu