Bosch bovenlader doet niets maar krijg knipperende lampjes

Ruwiel

  • #1
Heb een Bosch bovenlader WOL 120AEU die ik wel in kan stellen
op start knop druk dan lijkt het goed ingesteld maar er gebeurt helemaal niets, na een tijdje gaan 3 lampjes tegelijkertijd knipperen
(lampjes "klaar", "in bedrijf" en "startklaar")

Volgens handleiding zou de klep niet dicht zitten, heb aan en afvoer leidingen en afvoer pomp geckecked maar dat is schoon.

Gister avond was hij bezig met de was waarna hij moest centrifugeren
en dat deed hij niet meer en toen deed hij niets meer en waren enkel
de 3 bovenstaande lampjes die knipperden

Laten afpompen werkte ook niet meer
Hebben jullie een idee wat het kan zijn?
Alvast dank
 

Storingsmonteur

  • #2
Waarschijnlijk heb je dus de deurschakelaar defect.
 

Ruwiel

  • #3
Heb de storing inmiddels verholpen, eerst afvoerpomp los geprobeerd met 220volt die werkte nog. Na 7 jaar goede kans dat de koolborstels op waren, en ja hoor er zat nog maar 5mm aan elke kant, dat leek me niet goed. Voor al met al 45 euro nieuwe besteld en inmiddels gemonteerd.
Wasmachine draait weer als een zonnetje om achterstallige was weg te werken. Moet zeggen dat die foutmeldings codes nergens op slaan...
is dat ergens nog te achterhalen hoe dat werkt?
 

Storingsmonteur

  • #4
Heb het even voor je nagekeken. De foutcode klopt wel. Betekend "fout in de aandrijving" Dit kan ook betekenen dat de klep van de trommel open staat en de trommel hierdoor vastgelopen is. Dit is iets waar je als gebruiker zelf iets aan kunt doen, vandaar dat dit in de gebruikshandleiding staat. Maar het kan ook betekenen dat inderdaad de koolborstels op zijn, of dat de motor overleden is. Hier kan de gebruiker zelf meestal niks aan doen, vandaar dat die optie niet in de handleiding genoemd wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu