Ariston avl 125 blijft alleen nog maar wassen

Renater

  • #1
Mijn wasmachine, de ariston avl 125 blijft bij programma's alleen nog wassen. Ook na een aantal keer proberen te resetten start hij met 'gewoon wassen' (op verschillende programma's bijv 30 graden, 60 graden en ook 90 graden) het programma en manier van wassen/draaien gaat ook niet over in een ander tempo wat normaal wel zo is. Als je geen programma selecteert, maar bijv. alleen centrifugeert werkt dit gewoon wel.

Wie kan mij hiermee helpen?
Alvast erg bedankt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Verwarming defect, was blijft koud en doordraaien.

Thermostaat defect, alle wassen zijn kookwas. machine blijft wassen en het water word kokend heet ongeacht de ingestelde temperatuur.
 

Renater

  • #3
Het water in de wasmachine wordt sowieso warm, maar volgens mij ook geen kookwas, wel gewoon de temperatuur waarop je hem instelt. Voor zover ik maar kan voelen dan natuurlijk. Als het wel de thermostaat zou zijn, begrijp ik ook niet waarom hij niet door kan naar wasmode 3 en centrifugestand, zoals normaal. Is dat temperatuur gebonden? Hij kan nu ook niet helemaal opnieuw beginnen. Resetten kon voorheen namelijk bij mijn weten wel. Afbreken en volgende x gewoon weer vanaf 'lampje 1' beginnen. Nu alleen maar 1 fase van wasprogramma. Losse standen zoals 'water wegpompen' of centrifugeren doen het ook.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
De meeste machines gaan het water verwarmen, pas als het water de gewenste temperatuur word bereikt word het werkelijke wasprogramma gestart.Het draaien voordat de temperatuur is bereikt dient alleen om al het water warm te krijgen je krijgt anders heet water onder in de machine en koud water tussen de was.

Kijk eens wat de machine doet op 0 graden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu