Tuindeur uitneembaar maken

Donder

  • #1
Hallo,

Ik wil een nieuwe tuindeur maken welke uit twee draaibare delen moeten komen te bestaan. Het komt tussen de achtergevel van de woningn en de voorgevel van de garage.
Eén gedeelte wordt de normale toegangsdeur voor de achtertuin, maar het tweede gedeelte moet ook draaibaar worden omdat ik er nog weleens met de aanhanger langs wil.

Beide deuren worden circa 90cm breed. Aan beide gevels wil een paal bevestigen om hier vervolgens de plaatduimen aan vast te maken. Bovenlangs komt ook een paal, omdat er een electra kabel van het huis naar de garage loopt, die hier overheen moet. Tussen beide deuren komt een soort tussenstijl, welke ik met een paalpunt vast wil zetten.
En om deze tussenstijl gaat het. Deze moet namelijk demontabel zijn (vandaar de paalpunt) om ruimte te maken voor de aanhanger. Maar moet voor de stevigheid natuurlijk ook verbonden zijn aan de horizontale paal.
Hoe maak ik deze verbinding zo stevig mogelijk, maar is de paal ook nog makkelijk te verwijderen?

Alvast bedankt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Vanwaar de tussenstijl?

Je kan de ene deur tegen de andere laten sluiten. Bv. tegen een opdeklat. Die zet je in de grond en de bovenbalk vast met een pen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou ook niet gaan voor een tussenstijl, maar voor de volgende oplossing:

De passieve deur vergrendel je met 2 schuifsloten (zoals hieronder of kies een ander model)




aan de boven- en onderkant. De bovenste valt in de balk boven de deuren en de onderste valt in een gaatje in de grond (bestrating, pijpje, enz.). Op de passieve deur schroef je een lat zoals hierboven al is aangegeven en de actieve deur (= loopdeur) valt tegen de passieve deur in het slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu