Motor garagedeur

Jeroe_n

  • #1
De roldeur van onze garage is voorzien van een Liftmaster Model 4410 E / 4210 E motor voor de aandrijving. Toen de deur begon te slippen bleek dat de kunststof tandwielen versleten waren. Met een revisieset heb ik de tandwielen vervangen. Na montage van de nieuwe tandwielen is er nu het volgende probleem ontstaan. De deur beweegt maar zo’n 50 centimeter, keert dan om en gaat weer naar de beginpositie. Er zijn geen vreemde geluiden te horen.
Inmiddels heb ik de motor losgemaakt en ligt deze op de workmate. Nog steeds blijft het probleem dat de motor kort loopt, waarna het tandwiel omkeert. Nu hij los ligt is het uitgesloten dat het aan de ketting of aan de roldeur ligt. Het is ook niet zo dat de deur omkeert omdat hij tegen de stoppers aankomt. Misschien is er bij het vervangen van de tandwielen iets misgegaan? Met de printplaat is niets gebeurd (denk ik).
Wat zou ik nog kunnen doen?

 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Het klinkt alsof de motor denkt, dat de deur al boven is. Dus de eindafstelling klopt niet meer.

Op de laatse foto zie je 2 kunststof spindels, met microschakelaars. Daarmee stel je de boel af.

Om je snel op weg te helpen: Haal de motor van de rail, en laat deze lopen tot hij denkt dat de deur dicht is.

Doe de deur ook werkelijk dicht, en zet dan de motor terug op de rail. Dan ben je redelijk in de buurt van de waarheid, precies afstellen kan dan met de spindeltjes.
 

Jeroe_n

  • #3
Dank voor de reaktie.
De motor is reeds gedemonteerd en ligt nu los op de workmate.
Het is niet goed te zien op de laatste foto, maar de middelste kunststof spindel (die wordt aangedreven door de motor) komt niet in de buurt van de microschakelaars. Als ik de motor inschakel loopt hij een stukje en keert dan om, zonder in de buurt van de microschakelaars te komen. Er zijn geen vreemde geluiden te horen.
 

Jeroe_n

  • #4
Inmiddels is het probleem opgelost. Op marktplaats een andere motor gevonden en deze heb ik gemonteerd. Het werkt nu weer prima.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu