Condensafvoer HR-ketel correct?

Hamerhead

  • #1
2 maanden geleden is een nieuwe cv systeem + HR ketel aangelegd met een horizontale rookafvoer met kunststofbuis die zowel voor de aanvoer als afvoer zorgt. (100 cm witte buis met daarin een grijze van ongeveer 50 cm).
De buis is de laatste 3 meters zo geplaatst dat het condenswater naar buiten kan lopen.
In mijn verbeelding betrof het wat druppels want er was immers ook een buis aangelegd naar het riool om het condenswater van de cv ketel af te voeren.
Achteraf gezien had ik moeten doorvragen!
Nu de euforie van een moderne installatie aan het afnemen is begin ik mij te ergeren aan de hoeveelheid water dat uit de afvoer komt. Er ligt constant een plas water op de stoep. Als de ketel gebruikt wordt komt er na een paar minuten een kleine straal water uit. Het is naast de keukendeur dus als je niet oppast kan je ook nog nat worden maar het zorgt ook voor groene aanslag, gladheid en andere irritaties. Ik heb al gebeld met de monteur en die zei dat het in de winter normaal is. Wordt minder in de zomer. Merk er weinig van nog.
Trouwens bij de buren die ook een horizontale afvoer hebben met weliswaar een ander materiaal/systeem, is het bij hen droog is.

Hoort dit , kan het nog opgelost worden? Als nou de buis afloop richting cv, kan dit?

 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is niet de bedoeling van dit forum het werk van anderen te beoordelen.
Je kunt in de installatiehandleiding van de ketel kijken hoe horizontale leidingdelen horen te worden aangelegd, aflopend richting ketel of aflopend richting uitmonding. Misschien is er bij de muurdoorvoer ook documentatie, het is nu niet duidelijk of alleen de muurdoorvoer horizontaal ligt of ook leidingdelen.
Weet je zeker dat de binnenste pijp lekdicht is? Het kan ook nog dat er condens uit de binnenste (afvoer) pijp in de buitenste (luchttoevoer) pijp lekt.

Houd in deze situatie de winter, als het vriest, rekening met ijspegels. Hopelijk is de stoep/keukendeur niet aan openbare weg, anders kun je hier problemen mee krijgen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Gewoon garantie. Installateur terug laten komen.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Hoort echt af te lopen naar de ketel. Dus terug laten komen, en op laten lossen.
Kolder dat dit hoort in de winter, en in de zomer minder last.
Groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu