Kapotte vloerlamp Linde

Fonsjey

  • #1
Hallo

Mijn vloerlamp Linde heeft 7 "takken" waarvan er 2 niet branden. Natuurlijk halogeenlampjes vervangen op een zorgvuldige manier, maar geen resultaat. De lamp heeft een dimmer die het prima doet.
Weet iemand hoe dit op te lossen?
Alvast bedankt!
Fonsjey
 

Bart_WRX

  • #2
Meet je ook .... Volt op de contacten van de fitting? Wellicht is er iets mis met de fitting. Anders eens kijken of je bedrading kunt volgen en dan kom je er van zelf achter
 

Fonsjey

  • #3
Hallo Bart

Dank voor je reactie.
Ik heb even zo'n spanningsmeter geregeld. Met schroevendraaier. Maar eh ik heb geen flauw idee waar ik dat tegenaan moet houden. De "fitting" is een zwart kunststof niksje met 2 gaatjes voor de halogeen lamp. Eronder zit een soortement bolletje met gleufjes erin. Metaal maar er reageert niets.
Bedrading zit totaal weggewerkt in de metalen takken en het lijkt onmogelijk daar bij te komen zonder het hele ding te slopen. De lamp is nog geen 2 jaar oud, dus ik baal hier stevig van.
Wat moet ik doen?
Fonsjey
 

Peter_H

  • #4
Bedoel je zo'n schroevendraaier met lampje erin? Daar heb je niet veel aan.
Als het een 12V lamp is zal hij niet oplichten en als het een 230V lamp is kun je niet meten of de nuldraad is onderbroken.
Je hebt een multimeter nodig. Maar als je niks kunt openmaken kun je ook niks repareren. Garantie?
 

Fonsjey

  • #5
Hallo Peter,

Bedankt voor je reactie.
Ja, dat is wat ik bedoel en ik was al bang dat ik daar niet veel aan zou hebben.
Ik dacht: als de fittingen kapot zijn, kan ik die misschien wel vervangen.
Maar draadbreuk ergens, nee daar kan ik nooit bij.
Ben ook al bezig geweest met garantie, maar dat loopt nog. De lamp kostte tegen de honderd euro, dan mag je er wel iets van verwachten lijkt mij. Ik hoop dat Karwei dat ook zal vinden, want die lamp Linde zit nog steeds in hun assortiment.
Nogmaals dank.
Fonsjey
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu