Is dit een lekkage plek of bladderende verf?

Pascalboss

  • #1
Hallo

zoals de titel al luid vraag ik me eigen dit af omdat het wel een ronde kring is die ineens op het plafond is ontstaan maar deze plek voelt niet nat aan en heeft dit bij mijn weten ook niet gedaan. het voelt aan als uitgedroogde latex wat normaal achterblijft in je schilderbak als je dit op laat drogen.

het is wel zo dat hierboven de douche zit. maar ook hier kan ik niks vinden aan slechte kitranden en voegen.

alvast bedankt voor de reacties.

met vriendelijke groet
pascal

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat voor plafond cq vloer. Ik neem aan dat het om beton gaat. Wanneer is ineens. Bijvoorbeeld na een koude periode?
 

Pascalboss

  • #3
Het is zo n vloer met van die kanalen erin met een dekvloer erop. En het huis hebben mijn vrouw en ik in 2013 gekocht toen niet opgevallen maar nu wij bezig zijn met de gang en alles zagen we deze plek. Hij voelt niet nat aan. Alleen beetje korrelig zeg maar.

Wij hebben een nieuwe badkamer in de ruimte erboven gemaakt en deze is nu een maand of 8 in gebruik waardoor bij mij de gedachte gaat dat het dan al veel eerder had moeten lekken en er meer kringen hadden moeten zijn.

Daarom snap ik het niet meer en heb ik de afbeelding hier gepost
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bovenkant vloer is een klimaat van warm en vochtig. Door die kanalen kan, mag niet, koude lucht stromen en dan zou het vocht van de douche ruimte kunnen condenseren in de kanalen. Daarom wanneer is dit ontstaan. Zou na een koude periode moeten zijn. Hoewel er geen winter is geweest.
Is het een douche bak of is een vloer van tegels. Tegels, putje afplakken of dicht maken, laagje water in die ruimte zetten.
 

Pascalboss

  • #5
Wat ik me kan herinneren is het ongeveer 3 weken geleden ontstaan. Toen is het ons pas opgevallen.
Het is een douchebak die op houten latten steunt met een flinke laag pur schuim eronder voor de steun. Wel is het zo dat de afvoerbuis daar door de vloer geboord is en deze opening is nog niet afgedicht omdat we nog niet toe zijn aan de wc beneden. De wc beneden is wel altijd koud en fris omdat het enkelglas is. Dus misschien is het condenseren niet eens zo n gekke gedachte.
 

Pascalboss

  • #6
Ik heb de tegels en kitranden en voegen eens goed bekeken en op de kitranden heb ik de waterstraal gehouden zodat hij in principe makkelijk haf moeten kunne lekken. De plek is niet natter of groter geworden.

Klopt het dat als het een "echte" lekkage is dat er dan ook echt druppels aan moeten hangen of is dit een gekke gedachte? Want ondanks elke dag 4x douchen breidt de plek zich niet uit en ergens anders uit het zich ook niet op andere plekken
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu