Buitenmuur met H-balk erop: hoe duurzaam afwerken?

Erwin_1897

  • #1
Het gaat om een muur in een schuur, welke een buitenmuur moet worden.
De schuur heeft 3,5m openslaande deur, verre van regen en winddicht. Hier achter is een soort voorportaal, daarachter de eigenlijke schuur. Het is een steens stenen schuur.

Het idee is om de deuren open te laten, en dit voorportaal bij de tuin te betrekken. De binnenmuren worden dus buitenmuren. Nu is 1 van de muren gemaakt van lijmblokken. Ik dacht deze af te werken met een cementgebonden mortel. Ik kwam zelfs buitenstuc op basis van cement tegen, lijkt me nog makkelijker.

Anyway, bij het weghalen van wat rottende platen kwam ik een H-Balk tegen. Er was dus een soort koof omheen gemaakt, en deze is met zeer arm cement halfvol gestort. Brokkelde af wanneer je er al naar keek, en grote delen van de balk waren sowieso onbeschermd. Leek nergens op, dus verwijderd.

Nu is mijn vraag hoe ik dit het beste kan afwerken.

Ik kwam al dit draadje tegen Koof afwerken en ik zou dus een kleine koof eromheen kunnen maken van vochtwerend materiaal en dit afstucen? Of is er een betere methode?

Zie foto's, links zie je nog op twee plaatsen dat cement zitten, rechts heb ik hetal weggehaald en uiterst rechts de deur.
Voor de duidelijkheid, deze ruimte blijft dus overdekt en er zal maar weinig regen naar binnen kunnen komen.


 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De balk is eigenlijk niet geschikt voor een buitentoepassing. Deze moet bv. verzinkt zijn. Ondanks dat deze niet nat wordt door regen, is er wel (soms) een hoge luchtvochtigheid. Misschien is een afwerking voldoende om dit tegen te houden, dat weet ik niet.

Er is een ander topic waar iemand een balk in een buitenmuur van een garage wil stucen. Maar ik kan dat topic even niet vinden... Daar doet iemand de suggestie stucgaas te gebruiken.
 

Erwin_1897

  • #3
Dit topic?

Zoiets had ik idd in gedachten. Evt een iets grotere koof en dan verlichting erin. Eronder komt uiteindelijk een buitenkeuken.


En kan ik wel gipsplaat gebruiken? Het is voor buiten immers.
En de muur kan ik met mortel obv cement afwerken toch? Dan wordt deze waterdicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu