PVC buis lijmen

Niek-bcn

  • #1
Goededag,

Weer eens een vraagje!

voor mijn badkamer ben ik de afvoer achter de hangtoilet aan het maken en heb ik een overgangs stuk gekocht om van het PE materiaal naar pvc te komenDit overgangsstuk zou dan in de pvc buis komen.

Normaal glijdt pvc buis redelijk stroof over elkaar. Dit overgangs stuk howel het ook 110 is zit heel erg los. Heeft hier iemand ervaring mee? Is dit op te lossen door beide stukken met extra lijm in te smeren? Omdat het stuk buis ingebouwd achter de hangtoilet komt , wil ik graag zeker zijn dat het vast blijft zitten.
Lijkt me niet de meest leuke klus zo'n hangtoilet weer uit moeten bouwen. :-(

Hier nog twee beelden van de delen die ik aan elkaar wil lijmen.

Alvast bedankt voor tips en groeten

Niek
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat je laat zien kan alleen als daar nog een stukje 110 buis tussen komt. Dus bocht -> stukje 110 buis -> overgangsstuk.

Als je daardoor qua maatvoering niet uitkomt of je hebt geen zin in dat gezaag moet je een mof-mof bocht nemen (je hebt nu een spie mof bocht) en een inzetverloop van 90 ->110 nemen. Die laatste zit trouwens ook al vaak meegeleverd bij het hangtoilet.

Neem dan wel een mof-mof bocht met manchet, vaak zijn die bijgeleverde inzetverlopen van PE materiaal (zwart) en dat kan je niet lijmen.


 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu