Parket 14mm + soundkiller 15mm + spaanplaat 12mm = te hoog?

Rainesh

  • #1
Beste medeklussers,

ik zit met een dilemma/probleem. Ik heb een jaren 30 woning gekocht en wil lamelparket gaan leggen. Contactgeluid/loopgeluid/isolatie vind ik hartstikke belangrijk.

Vloer is nu "kaal", enkel de originele houten vloerdelen (22mm?) liggen nu op de balklagen. Ik dacht eraan om de vloer uit te vlakken met 12mm spaanplaat, vervolgens soundkiller onderplaat 15mm erop en dan mijn lamelparket van 14mm. Maar dan kom ik op een hoogte uit van meer dan 40mm.

Het gaat om een dubbel bovenhuis, dus vanaf de begane grond hebben we een trap naar de 1ste woonverdieping en vanaf 1ste naar de 2e verdieping een trap.

Zit met 3 vragen:

1) moet ik echt spaanplaat gebruiken? Kan het ook dunner?
2) Dunner alternatief voor de soundkillers?
3) Hoe zit het met de trappen? Want die "lopen" nu toch anders?

Graag jullie advies.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Denk eens na over het gebruik van alleen de bekende groene ondervloer platen, spaanplaat is dan normaal gesproken overbodig, dat hangt een beetje van af hoe vlak de planken zijn.
 

Rainesh

  • #3
Vandaag de fabrikant van soundkiller gesproken en die vond het ook vrij hoog....Daarnaast kom ik dan boven de onderrand van mijn trap balustrade uit.

Dus soundkiller wordt geannuleerd en wordt vervangen door een dunnere folie/schuim/plaat ondervloer oplossingen. Naast de bekende groene ondervloer platen, nog meer alternatieven?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Er is ondervloer van 3 mm dik te koop dat ook in appartementen gebruikt mag worden, dit i.v.m. de eisen voor geluidsoverlast.
Kijk even bij de parketspecialist.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu