Gat voor gasleiding door beton dichtmaken?

Jan Koop

  • #1
Mag je de nog aanwezige kieren bij een ijzeren roestige gasleiding die door beton gaat van de kruipruimte dicht purren? Heb je dan misschien speciale pur nodig in verband met werking? Er lopen door datzelfde gat ook nog enkele kabels ( vmvk en cat-kabels).
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Hoe roestig is roestig?
Anders gelijk aanpakken.
Plaats eens een foto.
Groeten b
 

Jan Koop

  • #3
Voor wat meer informatie. Hier enkele foto's van de gasleiding:







Sommige gedeelten zien er beter uit. Het is wel zo dat in deze hoek van de kruipruimte het behoorlijk vochtig is in tegenstelling tot het overige gedeelte van de kruipruimte.

Een installateur is wezen kijken en kon zo ook niet zien waarom het juist in deze hoek van de kruipruimte zo vochtig is. Hij wilde een offerte opstellen om voor te stellen een klein stukje vanuit de meterkast te vervangen of de hele leiding te vervangen in de kruipruimte. In dit laatste geval zal dit een stuk zijn van ca 7 mtr. en dan verder aansluiten op de bestaande leiding omhoog naar de zolder ( tweede verdieping) waar de CV staat.

Wij hebben alleen de CV nog op gas. Welke diameter buis heb je dan minimaal nodig? Welke soort buis is dan aan te raden? Enkele bochten vanuit de meterkast naar en door de kruipruimte zijn niet te vermijden.

Wat zou zo'n klusje ongeveer moeten kosten bij totale vervanging van de buis in de kruipruimte? Ruwe schatting!

Graag jullie reacties. Bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
We geven op het forum geen prijs van werkzaamheden en ook geen oordeel over werk dat door een ander wordt uitgevoerd, zie de forumregels.
 

Jan Koop

  • #5
Sorry, hoop op de andere vragen wel een reactie te krijgen!
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #6
Jan Koop schreef:
Hij wilde een offerte opstellen om voor te stellen een klein stukje vanuit de meterkast te vervangen of de hele leiding te vervangen in de kruipruimte. In dit laatste geval zal dit een stuk zijn van ca 7 mtr. en dan verder aansluiten op de bestaande leiding omhoog naar de zolder ( tweede verdieping) waar de CV staat.
Een stukje vervangen? Hij mag niet een stukje vanuit de meterkast tot onder de vloer vervangen.
Dan zal hij alles vanuit de meterkast moeten vervangen, tot waar de leiding weer uit de vloer komt. Dan moet de leiding ook meteen in een mantelbuis.
Je mag hier helemaal niets mee.
Meestal volstaat een leiding van 22mm roodkoper of 25mm kunststof voor een voeding voor een cv ketel.
Groeten b
 

Jan Koop

  • #7
En zou je de nieuwe leiding dan aan de oude kunnen vastknopen? Ik neem aan dat het de bedoeling is dat de nieuwe buis aan het 'betonnen plafond' (vloer) van de kruipruimte bevestigd moet worden?
En zijn er nog meer zaken die van belang zijn bij het aanbrengen van een nieuwe kunststof leiding?
 

Bart_WRX

  • #8
Gewoon over de roest heen purren, dat werkt goed. pur werkt tegen roestvorming doordat het als het ware een lucht-dichte laag om de buis vormt. zo kan er geen lucht bij en stopt de roest op den duur.
 

Tillyhond

  • #9
Oh ja.... Op den duur stopt het misschien wel, maar je weet niet hoe ver het staal is aangetast en als je pech hebt staat gewoon je kruipruimte vol gas.

Ik vind dit wel een heel rare oplossing, je praat over een stuk veiligheid. En niet alleen van je zelf maar ook van de omgeving, een gasexplosie geeft een hoop rotzooi.
:?
Als je slim bent gewoon vervangen, veiligheid voor alles.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu