Droger Miele NOVOTRONIC T7644C lekt na schoonmaken condensor

LDW

  • #1
Wij hebben een droger van Miele (ongeveer 3 jaar oud) en deze heeft het altijd erg goed gedaan. Laatst heb ik de condensor eens schoongemaakt. Na het terugplaatsen begon de droger echter te lekken. Zelf het één en ander schoongemaakt maar toen toch een witgoed reparateur laten komen. Deze meneer zei dat er een verstopping zat in het kanaaltje voor de condensor. Nadat hij dit doorgeblazen had bleef de droger echter lekken. Hij is gister nog een keer wezen kijken en heeft het kanaaltje achter de condensor proberen te ontstoppen (na openmaken achterplaat). Hij zegt dat het een verstopping moet zijn omdat de pomp het verder goed doet. Als het nu niet opgelost zou zijn dan zou het lek ergens zitten waar we niet bij kunnen?? Ik vertrouw deze meneer niet echt meer.. Ben inmiddels 50 euro lichter en weet nog niet wat het probleem is. Er komt wel wat water in de opvangbank maar niet alles. Als ik onder door het rooster kijk zie ik het water van boven de condensor aflekken en naar beneden op het isolatiemateriaal lekken. Hierdoor lekt het onder uit de droger. Ook lekt het nu onder bij de achterplaat bij de droger maar dit is denk ik even een kwestie van even opnieuw dicht kitten. Heeft iemand van jullie een idee wat het kan zijn? Ik dacht zelf misschien de rubberafdichting van de condensor? Hij lijkt er echter nog goed uit te zien.. Hopelijk kunnen jullie me helpen en anders zijn tips voor een goede en betrouwbare witgoed reparateur welkom!
 

Exter

  • #2
Aangezien het enige wat u heeft gedaan is de condensor verwijderen zou ik eens heel goed naar de afdicht rubbers kijken van de condensor.
Tevens in de machine kijken of er geen vuil zit daar waar de condensor een verbinding maakt met de binnenkant


Dat er ergens een probleem zou zitten waar men niet bij zou kunnen kan ik mij niet veel bij voorstellen.

Echter ik ben geen witgoed monteur.

Als er gebreken ontstaan na het uitvoeren van een bepaalde handeling is de storing voor 95% gerelateerd aan de handeling.
 

LDW

  • #3




Bedankt voor uw reactie! Hoe kan ik zien of de rubbers nog goed zijn?
 

Exter

  • #4
Rubber wat los zit, kijken of de metalen platen van de condensor nog wel lekker in de kunstof behuizing zit. En in de machine kijken of de condensor wel goed aansluit.

Ik ben geen witgoed monteur, dit zijn dingen die in me opkomen die makkelijk te checken zijn. Anders wordt het toch echt platen er af halen en de droger aanzetten.
Dan zie je zo waar het vandaan komt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu