Warmte blijft hangen boven plafond

Bertzonderernie

  • #1
Ik heb een probleem met een warmtepomp systeem. De ruimte die verwarmt moet worden wordt heel langzaam warm en de temperatuur komt niet hoger dan 19 graden.

Maar ter hoogte van het plafond, daar wordt het wél warm. En boven het (systeem) plafond is het ook erg warm. De grote flexibele buizen die van de warmtepomp af komen, lijken de warmte niet goed het pand in te blazen. Als je op de grond onder een rooster staat, voel je eigenlijk niets.

Is hier een simpele oplossing voor? Ik denk dan aan een soort ventilatoren die ik onder roosters kan bevestigen, en die de warmte verder naar beneden blazen?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Filters verstopt ? flex slangen boven plafond gescheurd ? ventilator te laag toeren ? hoe wordt ruimte afgezogen ? wat voor inblaasroosters toegepast ?
 

Bertzonderernie

  • #3
De filters zijn pas vervangen is me verteld. De slangen ga ik morgen controleren, dat idee had ik zelf ook al maar het leek me sterk dat die slangen vanzelf scheuren.

Ventilator te laag toeren, daar heb ik geen idee van. Ik ga morgen de ventilator ook even opzoeken. De ruimte wordt volgens mij niet afgezogen. De roosters in het systeemplafond daar kan ik weinig over zeggen. Ze zien eruit als simpele roosters ipv een plafondplaat.

Het beste kan ik er gewoon een specialist bij halen zo te horen :)
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #4
:mrgreen: dat denk ik ook wel,maar als de ventilator draait en voldoende lucht aanzuigt , dan hoort ie ook voldoende lucht in ruimte in te blazen , of zitten meerdere ruimtes erop en is installatie luchtzijdig niet ingeregeld .
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Geen lucht circulatie. Dus gelaagdheid in de lucht
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Je hoort die units niet aan te sluiten met flexbuis, dat geeft veel te veel weerstand.Die ventilatoren zijn daar niet op gebouwd.(kan je vaak wel omzetten dat ze iets meer doen)

Je legt het beste vaste buis, moet het met flex dan de buis helemaal uittrekken en strak houden.

Verwarmen met alleen een (lucht) warmte pomp gaat lastig vanuit het plafond, je hebt nl. een tegenwerkende kracht, warmte wil omhoog, je hebt een behoorlijke luchtsnelheid nodig om een goede menging te krijgen.

Verder is het van groot belang dat het juiste type rooster geplaatst word om de juiste inblaas snelheid te krijgen. maar het mag ook weer niet et hoog want dan krijg je comfortklachten.
 

Kacheltje

  • #7
Wat is de temperatuur van de ingeblazen lucht en hoeveel lucht blaas je in?

Hoe warmer de inblaaslucht des te meer de warme lucht de neiging heeft om boven te blijven hangen.

Voor verwarmen met lucht is meer lucht (debiet) benodigd dan alleen voor ventilatie tbv. verse lucht.
 

Bernhard

  • #8
Bij luchtverwarming of airco wordt gerekend met een
5-voudige luchtwisseling. Het aantal m3/h wordt dan 5x de inhoud van de ruimte. Om de lucht goed te kunnen inblazen, geen tocht, geen stromingsgeluid en geen groot temperatuurverschil tussen de inblaaslucht en de ruimtetemperatuur, moet met speciale roosters. De specifieke eigenschappen van die roosters kan je vinden in de grafieken van de fabrikanten. mvgr bernhard
 

Bertzonderernie

  • #9
Bedankt voor de reacties.

Ik heb vandaag gekeken en er zijn 4 grote slangen aangesloten op de cabine boven het plafond. Ik zie geen knoppen of dergelijke op deze "bak".

Ter hoogte van het plafond is het hartstikke warm, maar het pand zelf is pas op het eind vd dag rond de 19 graden. Het systeem heeft dan al zo'n 6 uur gedraaid.

De voordeur tocht. Dat helpt waarschijnlijk ook niet. Maar dat is niet zomaar op te lossen omdat het een glazen deur is zonder kozijn.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Als deze warmtepomp je enige warmtebron is, geen nachtverlaging toepassen of maar heel beperkt dus gewoon op minimaal 18-19 graden laten staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu