Agpo domina f124e problemen (2)

Jane-doe-1980

  • #1
Om een of andere reden is mn vorige post gesloten.

een monteur heeft me al in november vorig jaar belooft dat de fabrikant zou komen.heb hm dit jaar januari erop aan gesproken want hij was er weer.hij zegt ik geef het door ma iemand anders bepaald of het gebeurt.
er is 3 weken geleden een meet apparaatje neergelegt om de temp en vocht te meten voor een week lang.heb nog niks dr over gehoord zelfs niet na mail sturen.

het zou een hr ketel zijn ma gebruikt veel gas om niet te verwarmen.zit nog steeds met dezelfde problemen alleen worden ze nu erger.
nu het overdag wat minder koud is werkt de ketel nog slechter.afgelopen week kwam ie vaak niet eens op ingesteld temp na uur wachten.ook niet met 3 graden verhogen.bleef gewoon hangen.
het geluid wat de ketel maakt is 55dba en 80dbc.en daar sta ik dan in sochtends net uit bed mn brood te smeren.
ik kan de ketel niet savonds meer op 17 graden zetten voor de nacht.want dan slaap ik na uur of 1 niet meer door de opstartherrie wat ie ruim 1,5 uur doet.en ook niet verwarmd.ook kan ik de temp sochtends niet meer omhoog zetten omdat ik anders rest van de dag hoofdpijn heb en migraine zit bij het service pakket denk.laatste paar weken vaak last van zware migraine.wil dus zeggen dak in de kou moet gaan zitten.want stekker moet eruit anders geen stilte.

wat betreft de pomp.die stond in het begin op 3 en de problemen had ik toen ook.begin januari zeiden ze dat ze t een stand naar beneden hebben gedaan wat voor mij gebruik beter zou zijn.ik heb geen idee welke stand ie staat.want ze zeggen wel meer en doen niks of iets anders.

ook zag ik nu net dat er groene aanslag op de toevoerbuis van de verwarmingwater bij de ketel zelf.ook bij de buis waar ik aan bij kan vullen.

heb dat niet eerder gezien ma de hoeveelheid van 1 buis is best veel en groot.
hoe kan dat de buis groen verkleurt.weet heeft met t lood te maken.ma zou dat ook niet in de ketel verkleurd kunnen zijn?

groetjes
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Begin eens bij het begin
Merk en type ketel weten we nu
Hoe oud is hij?
Hoe groot is je huis
Hoeveel radiatoren staan er open?

Wat is jou verbruik

Aan mijn vorige post is gesloten hebben we niks gezien al,onze glazen bollen momenteel in onderhoud zijn.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Je het het over november, maar dat is februari


Er zijn legio tips aangedragen.
Met als laatste
Stel de verhuurder in gebreke.
 

Jane-doe-1980

  • #5
De ketel is in 2006 geplaatst.
heb een appartementje met n woonkamer van ong 32m2.
2 slaapkamers en keuken en douche kunnen ook verwarmd worden.
de radiatoren in de woonkamer zijn altijd open.
de keuken en de kleine slaapkamer (ong 6m2 en 9m2)
gaan rond 18uur stukje open om de kou eruit te halen en normaal laat ik ze open tot de volgende ochtend.soms is de kou eruit ma vaker niet dan wel.
de andere slaapkamer en douche staan niet open.
hoe ik het normaal gesproken doe is snachts op 17 graden zetten en na mn ochtendwerk (rond half 13)zet ik t op 20 graden.
mijn verbruik van gas was vorig jaar zo'n 200m3 per maand.bij hoe ik t normaal zou willen doen.
vanaf 12-1 heb ik n nieuwe gasmeter en daar staat al 480m3 op in 6 weken tijd.het is dan ook koud geweest ma snachts heeft ie niet gebrand omdat ik graag wil doorslapen.en sochtends gaat ie op 20 graden wanneer ik vertrek voor het werk.
de ketel moet de temp bijhouden van 7uur sochtends tot 21uur savonds.probleem is ook het bijwarmen.doet veel pogingen het gas aan te krijgen. en met bijwarmen wordt het juist kouder in huis.wanneer de radiatoren goed heet zijn en hij warmt niet bij is het veel minder snel koud.

daarnaast is het heet water vanuit de ketel erg onstabiel en wisselt snel van grote tempraturen.soms gaat het 15 minuten goed ma dan begint het alsnog.ook is de waterdruk niet stabiel.ik heb zelf een verschil van ong 15 graden gemeten uit 1 x water gebruik.met nog geen minuut aan verschil.had het water gemengd tot goed handwarm.douchen is niet te doen.van de temp verschil schrik ik zo dat ik onder het water vandaan spring.heb nu ma een antislipmat gelegd anders lig ik een keer daar.

ik hoop dat die glazen bollen niet bij mijn cv monteurs in onderhoud zijn want dan kun je lang wachten tot ze t weer doen.

groetjes
 

Jane-doe-1980

  • #6
De verhuurder in gebreken stellen ben ik achter heen geweest.ma kan er nu nog niks actiefs mee doen.ze komen bij elke melding van de ketel.en daarnaast ik heb deze woning nog niet zolang.
ook zijn er ook kosten aan verbonden bij de procedure.ik heb een minimum inkomen en dan zijn die kosten best hoog.al krijg ik t terug bij het krijgen van mn gelijk.ik kan het niet missen om voor te schieten.
heb ook gezocht naar een pro deo ma ben nog niet goed ingelicht er over.

ik heb de opties ook met de monteurs erover gehad wat het kon zijn ma die zeggen dat de ketel gewoon werkt en mijn problemen kunnen.

mijn vraag was eigenlijk hoe kan het dat de koperen buizen groen zijn bij de ketel?

groetjes
 

Jane-doe-1980

  • #7
En de belofte dat de fabrikant zou komen is in november al gedaan.ben er achter heen geweest in december al ma bedrijf wist van niks.in januari was die monteur er weer en heb hem er op aangesproken.hij zou het nog een keer doorgeven ma dat de beslissing niet bij hem lag.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #8
Aangezien je huurder bent, en er NIET zelf aan mag sleutelen
sta je min of meer met je rug tegen de muur.

Dit dien je echt uit te "vechten" met je verhuurder,
helaas pindakaas in dit geval.
Zoek even voor opties om een verhuurder correct aan te
sporen voor een oplossing voor jouw.
 

Jane-doe-1980

  • #9
Hoi daar zijn we mee bezig.op een normale manier gaat t niet lukken anders was t wel geregeld al.
groetjes
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #10
Zoek eens op de term: in gebreke stellen :wink:
 

Jane-doe-1980

  • #11
Ja heb ik gedaan ma wil het wel goed doen dat ik geen gaatjes laat vallen waarover men kan struikelen.ik zoek nog hulp om dit te goed aan te pakken.en zoals ik eerder aangaf zijn er kosten aan verbonden die ik niet kan missen met een minimum uitkering.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #12
Aan in gebreke stellen zijn geen kosten verbonden, het is
meer een kennisgeving dat je het niet eens bent met de gang
van zaken, je zet er jouw wensen in hoe je het opgelost ziet
worden, en je geeft er een termijn in aan, wat redelijkerwijs
haalbaar moet zijn, dus niet een onredelijke termijn van 5
dagen.
Uiteraard wel aangetekend versturen.
Bij het geen gehoor geven aan de 1e termijn, stuur je een
2e in gebrek stelling met nagenoeg hetzelfde verhaal, echter
zet je hier dan een gevolg in, bv, bij het niet reageren
dat je een second opinion laat uitvoeren en dat die kosten
dan voor hem zijn.

Dus een nette brief zonder dreigementen, maar puur hoe je het
op jouw manier ervaart....
 

Jane-doe-1980

  • #13
Hoi
dat hebben afgelopen weekend gedaan.een klachtbrief naar de directeur gestuurd.vandaag kreeg ik mas antwoord op mn mail van 22 febr aan de verhuurder.de gegevens die ik zou krijgen van de ketel zijn gister pas naar de verhuurder gestuurd.
ik heb hun de tijd gegeven met de bestaande klachten actueel ma niet meer gebeld voor dat de monteur langs zou komen.en hun zeiden in dec al dat de ketel gewoon werkt.en gaan eranuit dat de problemen zijn opgelost.heb ook een grafiek gehad van de test de temp en vochtigheid te meten.dat apparaatje heeft een week gelegen.op de grafiek is niet te zien hoe de temp op een hele dag is geweest.en ook niet hoe de temp is ingesteld.had daar lijsten voor bijgehouden.
ma met ophalen van dat apparaatje wilde zsm weer weg zonder de lijsten.toen ik zei van hier.oh ja.en heeft ze meegenomen.toen ze hm brachten moest ik t goed bijhouden.werd nadrukkelijk gezegt.ma dan met t apparaatje meenemen was t ineens niet belangrijk.
slaat nergens op waar ze mee bezig zijn.
ook zouden de monteurs enexis hebben laten komen.dat is zeker niet het geval.die waren op mijn verzoek gekomen toevallig op dezelfde tijd als er een monteur was.ook toen ik aangaf gasdruk is niet goed.was onzin.ma de monteurs hadden wel bedacht dat de gasdruk niet goed was.

het grafiek kan ik nu niet bijvoegen.is een pdf en ik kan het niet omzetten op mijn laptop
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu