Badkamerverwarming capaciteit

Dyanne

  • #1
Hallootjes,

Binnen een paar maandjes krijgen mijn vriend en ik ons huis volledig casco opgeleverd, waarna we het zelf volledig verder gaan afbouwen. Ook de badkamer en alles wat daar bij komt kijken gaan we dus zelf doen.
Nu vragen wij ons nog af hoe we het het beste aan kunnen pakken met het verwarmen van de badkamer. Het liefste zouden we alleen vloerverwarming gebruiken zoals in de rest van het huis, maar ik kan me voorstellen dat dit voor in een badkamer misschien tekort is. Het vloeroppervlak is immers niet zo groot.
De vloerverwarming op de bovenverdieping leggen we op een afstand van 15cm en op de badkamer op een afstand van 10cm, om op die manier een temperatuurverschil tussen badkamer en rest van de verdieping te verkrijgen. De slaapkamers hoeven immers niet zo warm te worden als de badkamer. De bovenverdieping krijgt een eigen verdeler, los van de benedenverdieping. Ik geloof dat ik de meeste info zo wel op een rijtje heb..
Kan iemand ons wat raad geven hierin?

Hieronder een beeld van hoe we onze badkamer ongeveer willen gaan vormgeven. De badkamer is 3,15m diep, 2,20m breed en 2,60m hoog.

Alvast bedankt!

 

Dyanne

  • #2
Ik bedenk me net dat ik er niet bij heb gezet dat de vloerverwarming in de badkamer natuurlijk zijn eigen groep krijgt.
Ik bedacht me net ook dat die groep ongeveer 10m2 kan bedekken, waar de vloer van de badkamer iets meer dan 4m2 zal zijn. We houden dus wat meer dan 5m2 aan slang over wat nog verwerkt kan worden voor die groep. Is het een mogelijkheid dat we dit verwerken in de muur in de douchehoek door sleuven te frezen in de muur en de slangen daar in te leggen? De wand zal daarna betegeld worden.
 

Bernhard

  • #3
Met een berekening van het warmteverlies van de slaapkamers en de badkamer bepaal je de benodigde capaciteit, aantal watts/uur.
De capaciteit van de vloer-, wand- en of plafondverwarming bereken je met:
- het aantal m2 verwarmd oppervlak
- het maximale temperatuurverschil tussen de ruimtetemp. en de vloertemp, bij de badkamer is dat 28grd vloer en ruimtetemp is 24grd, tempverschil is dan 4grd
- Warmteafgiftegetal voor tegels is 11,6w/m2/grd./h
Capaciteit van de vloer wordt dan:
4x4x11,6w= 185w/h
De capaciteit voor de badkamer moet ongeveer zijn 750w/h.
Dan moet het te verwarmen vloer/wandoppervalk circa 16m2 worden.
De wand of vloer mag geen hogere temp. krijgen dan 28grd, bovenkant tegel. Je moet dus inderdaad meer m2 gaan verwarmen.
Misschien een lastige uitleg en mogelijk kan je er iets mee.
mvgr bernhard
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #4
Of een combi, vloerverwarming samen met een design radiator
boven het bad met thermostaatknop.
Behoud je het comfort van een warme en snel drogende vloer,
en toch voldoende vermogen om te verwarmen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu