Somfy motor werkt niet

Kristof eeckhout

  • #1
We hebben onze nieuwe somfy oximo rts (eerste van 12) aangesloten,
maar het lukt niet om op de wijze zoals voor geschreven de eindposities vast te leggen.

ik probeer alles maar zonder resultaat de rolluik reageert wel op omhoog en omlaag indrukken van beide knoppen door de gekende neer/op beweging.
ook de my knop geeft reactie bij enkele seconden indrukken. als ik op de my en omhoog knop samen indruk voor de programatie of de my en omlaagknop reageert mijn Somfy Telis 6 Chronis RTS niet.

de rolluik is aangesloten op kanaal 6, en rechtstreeks als enige rolluik aangesloten op de spanning.

ik heb dan de motor een volledige reset willen geven maar dat lukt ook niet. alles klopt behalve bij het indrukken van de reset knop op de afstandbediening zou het rolluik 2keer moeten reageren door op en neer te gaan. maar hij doet het maar 1 keer. ik kan dus niet volledig resetten. wat kan ik best doen om dit te verhelpen

duplicaat topic verwijderd - mod
 

Patricio

  • #2
Beste Kristof,

De afstelling is afhankelijk van welke opbaggeren er gebruikt worden. Als deze de (zwarte)platen zijn met witte octrooieren die om de as heen geklemd worden dan kan je de motor zo instellen dat deze zelf zijn eindpositie inleest.

Let wel op dat je elke stap precies goed doet, 1 verkeerde druk op een toets zorgt ervoor dat je van voor af aan moet beginnen.

om de motor eerst in fabrieksstand te zetten moet je idd de stroom onderbreken zoals je gedaan hebt.
Dan de reset indrukken en ingedrukt houden. In het begin zal de motor even kort heb en weer gaan (is voor een verloren zender in lezen) en als je hem ingedrukt blijft houden moet de motor na ongeveer 10 seconden nogmaals op en neer gaan. dan staat de motor pas in fabrieksstand.

als je de ophangplaten als boven beschreven hebt dan is het onderstaande:
1 - op en neer toets tegelijk indrukken om in testfase te komen. rolluik beweegt even,
2 - controleer of de draairichting goed is. zo ja dan naar stap 4
3 - draai richting verander je door de my-toets ingedrukt te houden tot de motor even beweegt. controleer of de motor nu de goede kant op loopt.
4 - zet de rolluik in de hoogste positie.
5 - druk de op en neer toets tegelijk in tot het rolluik even beweeg (bovenpositie wordt dan straks automatisch gezocht)
6 - druk nogmaals de op en neer toets in tot het rolluik beweegt (onderpositie wordt dan straks automatisch gezocht)
7 - druk de my toets in tot rolluik even beweegt (einde van de motor instelling bevestigen)
8 - Druk de programeerknop achter op de handzender in tot het rolluik even beweegt (motor wordt dan in de handzender geprogrammeerd)
9 - laat het rolluik 4x geheel naar beneden en naar boven lopen (knop dien je niet vast te houden)
10- nu is de motor geheel in gelezen en moet deze werken.
11 - als je nu de my knop indruk wanneer het rolluik nog stil staat moet deze naar de gaatjes (ventilatie)stand gaan en daar vanzelf stoppen.

Als dit niet lukt dan zou ik toch even contact opnemen met de leverancier. dan zou er namelijk er storing in de motor kunnen zitten.

succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu