Hoe Indesit oven/ inductieplaat aansluiten?

Solarwindfan

  • #1
Onlangs een Indesit oven/inductie combinatie gekocht. Er zat geen kabel en stekker bij dus deze zelf aangeschaft?!?!


Ik heb in de meterkast 2 gekoppelde groepen elk 16A die horen bij de purilex contactdoos. Voor de zekerheid deze gemeten, de bovenste gaten geven 230v aan en de onderste gaten 230v. Linksboven en rechtsonder 230v. Rechtsboven en linksonder 230v.


Ik neem dus aan dat dit een 2 fase aansluiting is, kortom 7360 watt max. vermogen.


Ik kan dus niet tegelijk meerdere pitten en de oven gebruiken dan zit ik boven de 10.000 watt.

Betekent dat ik de elektroman moet laten komen om de meterkast te laten vervangen of is er een andere oplossing?
 

Bart_WRX

  • #2
Dat vermogen haal je in zeer uitzonderlijke gevallen. Dan moeten dus alle 4 of 5 de pitten plank gas aan staan en maximaal vermogen trekken EN je oven moet maximaal vermogen trekken.

Geloof me, dat komt praktisch nooit voor. Ik stel voor dat je de boel gewoon aansluit met de 2x230V aansluiting. Mocht het echt problemen geven kun je alsnog een vonkenboer laten komen.
 

Solarwindfan

  • #3
Idd alles max. gebruiken zal echt niet gebeuren.


Ik zie achter de oven dat er standaard een stroomverbinding is (dmv U- vormig koperen inschuifplaatje) L1+L2+L3 samen en N4 + N5 samen en 6 aarde.


Ik heb een 5 polige daarvoor bestemde kabel gekocht en deze moet ik zowel in de juiste pinnen van de pulirexstekker monteren als in de oven.


Welke kleur pool (zwart, grijs, blauw, bruin, aarde is groen/geel)horen bij de pinnen v/d stekker en in de oven gelet op de gemeten spanning van de pulirexwcd om eindelijk eens lekker te gaan koken?
 

Peter_H

  • #4
Hoe heb je de spanning van de perilex doos gemeten? Met een multimeter of een duspol? Je hebt niet aangegeven waar je 0 Volt meet. Ik gok erop dat links de twee nullen zitten en rechts de twee fasen. Maar gokken is hier niet verstandig dus meet ook eens tussen de aarde en de polen, dan weet je het zeker.

Voor de L1 en L2 kun je bruin en zwart gebruiken en voor N1 en N2 blauw en grijs.

Als je twijfelt even een foto maken van de aansluitschema's van je combi.
 

Solarwindfan

  • #5
Bedankt. Na wat gesleutel uiteindelijk besloten om de fornuis terug terug brengen. Ik kies liever toch voor inbouw met gescheiden stekkers.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu