Code F.70 Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34

Ed#10

  • #1
Ketel is nu ruim een jaar in gebruik. Doordat we nu al enkele malen plotseling koud water kregen tijdens het douchen heb ik gekeken of er foutcodes waren.

De foutcodelijst staat vol met F.70. Dit zou duiden op een ongeldige toestelherkenningscode maar die staat goed. Er is geen sprake geweest van het vervangen van het display en printplaat. De codeerweerstand zit ook netjes op zijn plaats.
Het terugzetten naar fabrieksinstellingen en opnieuw programmeren biedt ook geen soelaas.

Op het net kan ik niets vinden over deze code. Wie heeft er ervaring met genoemde F.70 foutcode? Kan het komen dat hierdoor af en toe de warmwater vraag stopt?

Bedankt voor een reactie!
 

Tumkie

  • #2
Een jaar in gebruik ... dus het magische woord GARANTIE is hier van toepassing ! Gelieve installateur in te schakelen en zeker niet zelf aan liggen prullen ...
 

Ed#10

  • #3
@Tumkie, bedankt voor je reactie maar hier heb ik en (mogelijk) andere lezers natuurlijk niets aan. Dat dit een garantie geval is, is mij bekend en inmiddels doorgegeven.

Deze storing zal in het printplaten circuit zitten of wellicht een softwarematige bug zijn. Maar dat had ik graag vernomen van iemand die dit al eens heeft meegemaakt. Natuurlijk kan ik ook wachten totdat er iemand langs is geweest, maar ik ben van nature erg nieuwsgierig en daarom zoek ik dingen op. Dat er dan helemaal niets te vinden is over een F.70 code bevreemd mij (zal heus niet de eerste zijn met deze code vermelding). Vandaar...dus als iemand er iets zinnigs over heeft te vertellen behalve dan om garantie te claimen lees ik dat graag.

Bedankt alvast!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Waarschijnlijk verloopt de codeerweerstand door warmte/kou.
 

Ed#10

  • #5
@The headhunter
Thnx! dat zou het wel eens kunnen verklaren.

Dan verwacht ik hier wel een modificatie voor, ik bedoel de cv staat op zolder en kouder dan 15 graden wordt het daar niet (en hoe warm zou het bij de printplaat worden waar de codeerweerstand op zit bij een cv in bedrijf?...deze temperatuurschommelingen zouden toch binnen de specs. van een weerstand moeten vallen? ...moderne goed geïsoleerde brander...printplaat daar ruim onder...nouja we gaan het meemaken).
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Een standaard weerstand heeft al een tolerantie van 10%.
Sommige verouderen heel snel en dan zitten ze buiten hun specs.Gewoon een nieuwe erin en het probleem blijft weg, productiefoutje in de weerstand.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #7
Of software foutje in hoofd print of display print, rotte connector gebeurt ook nog wel eens (vaak door vocht).
 

Ed#10

  • #8
Nog even een reactie aangezien Vaillant is langs geweest.

Het schijnt dat de F.70 code inmiddels een bekende en erkende storingscode is. Uitvallen van het warme water en cv (maar het uitvallen van de cv heb je niet zo snel in de gaten...wel van het warme water als je onder de douche staat :o )

Zoals door The headhunter ook aangegeven is, is het de codeerweerstand in combinatie met een slechte verbinding. De codeerweerstand is inclusief de complete draadboom vervangen. Een nieuwe codeerweerstand is te herkennen aan de geheel zwarte uitvoering (zie foto). De oude heeft een rode krimpkous om de weerstand heen.

Nu al enkele dagen geen uitval meer en een lege storingscode lijst! Opgelost!!

Nogmaals bedankt voor de reacties!


 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu