Douche bak in het midden van de badkamer, wat te doen?

Amersfoort033

  • #1
Ik zou graag de badkamer bij mijn moeder thuis een keer opknappen aangezien er om de douchebak geen wanden zitten. Als nood oplossing is er een douchegordijn constructie gemaakt, totaal niet praktisch. Hebben geen ervaring met badkamers verbouwen (zijn wel handig), maar zoeken eigenlijk naar de goedkoopst mogelijke oplossing die wel netjes is.

Het probleem is dat de douchebak in het midden van de badkamer staat en alleen vast zit aan de achterste muur. Zelf denken wij dat we het beste een muurtje kunnen bouwen aan de linker of rechterkant van de douchebak. Dan kunnen we daarna een douchecabine installeren. De muur zal niet aan het plafond kunnen grenzen deze is vrij hoog. Als we dit met Ytong blokken doen is dat dan stevig genoeg? Iemand suggesties of tips!? (misschien dat er een andere betere oplossing is)



 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik weet niet hoe oud je moeder is, maar als ze wat moeilijker ter been is, zou ik de douche bak er uithalen en een vloer putje maken.

Ook zou je dan rekening moeten houden dat als ze straks hulp behoevend is, de hulp goed is het douche gedeelte kan komen.
Dat kan bv door aan 1 kant een vaste glazen wand te zetten, en aan de andere 2 kanten een glazen deur.

Dat kan trouwens ook op een douchebak gemaakt worden, als je het simpel wilt houden.
En je hebt ook douchecabines met 2 vaste glazen wanden en aan 1 kant een deur of 2 deurtjes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu