Welk folie om schuur tochtdicht te krijgen?

Winnieandbuzz

  • #1
Onze schuur is een eenvoudige pre-fab schuur opgebouwd uit houten frame met aan de buitenzijde hout rabat delen. De rabat delen sluiten niet perfect op elkaar aan met als resultaat dat het binnen de schuur enigszins tocht.

Nu wi ik de rabatdelen verwijderen (dit moet ik sowieso doen wegens uitbreiding van de schuur) en voor het terugmonteren plastic folie aanbrengen tussen de rabatdelen en het houten frame.

Welk folie kan ik hiervoor gebruiken? Ik denk zelf aan vijverfolie of is het beter om een dampdoorlatende folie te gebruiken? En zo ja, moet de damp folie dan doorlaten naar binnen zijn of naar buiten?
 

Bernhard

  • #2
De damp gaat van binnen naar buiten. mvgr bernhard
 

Winnieandbuzz

  • #3
Dank voor de reactie. Aangezien het foloe direkt achter de rabatdelen komt maak ik me enigszins zorgen over rot op langere termijn. Er komt niet rechtstreeks regen achter maar zal ongetwijfeld vochtig worden onder bepaalde omstandigheden. Het is overigens geimpregneerd hout.

Moet ik me zorgen maken over rot?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als de schuur niet gebruikt wordt als werkruimte dan mooi laten tochten, dat zijn de droogste schuren.
Moet het toch tocht-dicht dan zorgen dat er ruimte van ongeveer 2 cm tussen de staanders met folie en de planken komt, hout rot snel als vocht tussen folie en planken komt, het duurt te lang voor dit droog wordt.
Dus folie op de staanders nieten en 2 cm dikke latjes erop, dan de planken aanbrengen.
 

Winnieandbuzz

  • #5
Jan, slim idee en ga ik uitvoeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu