Spouw schoonmaken

Bolus

  • #1
Beste,

Wij willen graag onze spouw laten isoleren (huis uit 1950), maar na endoscopisch onderzoek is gebleken dat de spouw te vervuild is en isoleren werd afgeraden. Ik heb begrepen dat het mogelijk is om de spouw schoon te maken, door wat stenen weg te slijpen en daarlangs het vuil weg te halen.

Kan ik dat zelf doen? Hoe moet ik dan te werk gaan? Loop ik niet het risico dat er scheuren in de muur komen door het weghalen van stenen?
 

Loupland

  • #2
Nou, als je maar een paar stenen weghaalt, dan zal de muur niet scheuren.

ECHTER, is dit echt zo'n klusje wat je beter door een professional kan laten doen :P.

Het is namelijk echt een verschrikkelijk benauwde klus, ten eerste. Je moet in een hele kleine ruimte met een bezem ofzo gaan zitten rommelen. Terwijl professionals alle apparatuur hebben die nodig zijn.

Ten tweede, kan je ongelooflijke schade aan je huis maken. Echt schade van duizenden euro's... en dan ben je zelf verantwoordelijk. Die vaklui zijn verzekerd, en doen die klus elke dag. Die kunnen het goed.

Ik geloof dat bedrijven die spouwisolatie aanbrengen, ook gewoon de dienst van het schoonmaken aanbieden.

Ik bedoel, zij slijpen de muur sowieso al open... Laat ze dan ook gelijk ff eerst de rommel eruit halen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Hier een pagina met hoe een spouw eruit kan zien. Het is iets meer dan even een paar stenen eruit hakken. Het begint al met een goede inspectie met een endoscoop om te kijken waar de vervuiling allemaal zit. Zie de uitgehakte stenen ook maar eens terug te krijgen zonder de spouw opnieuw te bevuilen. Lijkt me geen klusje om zelf te doen.

De muur wordt niet opengeslepen om te isoleren, dit doen ze door in de voegen een gat te boren.
 

Bolus

  • #4
Hmm ok, het klonk niet zo ingewikkeld, maar als de risico's hoog zijn ga ik het niet doen. Dan ga ik maar offertes aanvragen. Ik ben wel bang dat de investering te hoog zal zijn, maar dat zullen we zien. Dank voor de antwoorden.
 

Klusmensje

  • #5
Hoi Bolus, ik heb hezelfde probleem. Welk bedrijf heb je laten doen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Adressen worden op het forum niet gegeven, gebruik google en lees de forumregels.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu