Hoekprofielen op een ongelijke cementvloer

ChrisN

  • #1
Hallo,
In verband met het verdelen van het gewicht van een zwaar te plaatsen aquarium (totaal ongeveer 1700 kilo) heeft een constructeur mij 2 stalen hoekprofielen 60x60x4mm aangeraden, deze komen op de cementvloer, daarop komen de pootjes van het frame waar het aquarium op staat, 5 pootjes voor op een profiel van 270cm en 5 achter op een profiel van 270cm.

De cement deklaag van mijn vloer is echter ongelijk. Als ik de profielen erop plaats, heb ik ruimtes, tot maximaal 5mm. Omdat dit voor een stabiele verdeling op de vloer niet wenselijk is, kan ik 2 dingen doen:

-Stroken van cement neerleggen,10cm breed en 270cm lang, en daar de hoekprofielen indrukken + waterpas zetten. is dit sterk genoeg? Hoe dik zou het laagje moeten zijn? (Bij voorkeur zo dun mogelijk, maar heeft dat invloed op de draagkracht?) Welk soort cement zou ik moeten gebruiken?

-Hoekprofielen neerleggen, ruimtes opvullen met metalen plaatjes (exact waar de pootjes van het aquarium komen) en de rest van de ruimtes tussen de profielen en de vloer vullen met -iets-, maar met wat?

Alvast bedankt voor het meedenken,
mvg Chris
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan de cementdekvloer ook even plaatselijk schuren om de ergste oneffenheden eruit te halen. Als het dan al bijna vlak genoeg is de profielen eventueel op bouwvilt leggen, dit verdeelt de kracht ook.

Probleem bij een laagje cement is dat dit een minimale laagdikte nodig heeft. Beter is dan misschien een gietmortel eronder. Aan de zijkant even een tijdelijk latje ertegen.

Zorg dat de metalen profielen tegen vocht kunnen. Dus verzinkt of in de grondverf bv.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu