Plaatsen nieuwe mechanische ventilatie, perilex?

MV ITHO

  • #1
Ik heb op dit moment een oude mechanische ventilatie van ITHO CVE-166 hangen. Hier zit geen stekker meer aan maar deze is aangesloten met een met blauw, zwart, bruin en geelgroen draadje (zie plaatje)

De MV is in de keuken te schakelen in twee standen. Laag en hoog volgens mij.

Ik wil graag een nieuwe MV ophangen die energiezuiniger is. Zit te denken aan de ITHO CVE eco fan met afstandsbediening. Zodat ik deze vanuit de badkamer en keuken kan bedienen in drie standen.

Ik weet alleen niet welke ik nou moet bestellen. De normale of die met perilex stekker? En kan ik dan de stekker er gewoon af knippen en de draden los aansluiten?

Ik denk zelf dat ik de normale moet bestellen. En dan alleen bruin, blauw en geelgroen aansluiten. De zwarte draad kan er volgens mij af omdat ik de schakelaar in de keuken niet meer nodig heb (ivm losse afstandsbedieningen)

Klopt mijn redenatie? Waaraan kan ik zien dat ik eventueel een perilex variant nodig heb?

Alvast bedankt!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Het heeft alleen te maken met de manier van bedienen. Je kan dus één met normale stekker en afstandsbediening nemen. Op de bruine, blauwe en geel/groene draad monteer je een randaarde stopcontact. Zwart komt idd te vervallen net als de bestaande schakelaar. Stekker erin, afstandbedieningen plaatsen en klaar.
 

Maurice81

  • #3
De itho met perilex stekker en draadloze afstand bediening kun je overigens zowel met een 3 standen schakelaar als afstandbediening tegelijk aansturen.

De laatst gebruikte instelling gebruikt hij dan, het kan dan dus alleen voor komen dat de standen schakelaar in de keuken nog op stand 3 (hoog) staat terwijl de ventilator op stand 1 (laag) draait.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu