Vloerverwarming en isolatie

Dyanne

  • #1
Hallo,

Ik en mijn vriend zijn bezig om een nieuwbouwhuis te kopen, deze laten we dan casco opleveren, aangezien we zelf veel kunnen.
Op het moment ben ik mij een beetje aan het verdiepen in het leggen van vloerverwarming, maar loop ik tegen het puntje 'isolatie' aan.
De begane grond is van onderuit geïsoleerd met PS. Nu was mijn idee om te beginnen met een alu-noppenfolie als isolatie, daarop krimpnetten met de vloerverwarming en dan de cementdekvloer erbovenop met de tegels. Is dit dan voldoende geïsoleerd? Mij dunkt dat wanneer de vloer van onderuit al geïsoleerd is dat ik dan voldoende heb aan een alu-noppen folie.

Ook op de 1e verdieping en 2e verdieping willen we vloerverwarming aanleggen, is het dan nodig om hier nog isolatie onder te leggen? Deze vloerverwarming komt dan ook in een cementdekvloer, vervolgens een geluidsdempende folie voor vloerverwarming en daarbovenop een laminaatvloer.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met deze vraag, alvast bedankt!
 

Relikwie

  • #2
Op het moment ook aan het wikken en wegen over welke isolatie onder de vloerverwarming.
Voor wat ik tot nu toe heb vergaard, is een laag van een paar mm aan foam geen isolatie of doet weinig tot niets.
Afhankelijk van de dikte aan EPS onder de vloer is er mogelijk geen isolatie meer nodig en de noppenfolie puur als stofvrije ondergrond.
Vanaf 2cm aan PIR onder de leidingen schijnt het nut te hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu