Remeha Calenta 40c , tapwater max 49 graden warm.

Deventer 40c

  • #1
We hebben december 2011 een nieuwe Remeha Calenta 40 c laten plaatsen, tapwater werd altijd goed heet, nu hebben we sinds een tijdje dat het water niet warmer wordt dan 49 graden.
Het vreemde is als ik de koude aanvoer bij de ketel dichtdraai en daarna de kranen met warm water op warm voluit open zet dat er een klein straaltje koud water uitkomt, waar dat vandaan komt is me een raadsel.... Ketel zit dicht namelijk.

De wc is wel 3 maanden geleden gerenoveerd, misschien zit er ergens een leiding verkeerd om maar moet er dan geen hardere koude straal uitkomen?
Grt
Richard
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Waarschijnlijk een thermostaatkraan waarin de terugslagklep vast zit. Testje: pak heet water via de douche en badkraan. De kranen worden nu heet bij de aanvoer (links). Sluit de kranen weer. Pak nu heet water bij de wastafel. De mengkraan die direct koud wordt aan de buitenzijde is de boosdoener.
 

Deventer 40c

  • #3
Ok, bedankt voor de info, zo heb ik de keukenkraan wel getest, die was niet de schuldige, nadeel is dat die van de douche in de wand zit ingebouwd, en die zou ik dan het eerst verdenken omdat die het meest gebruikt word, kijken of ik wat met die temperatuurmeter kan meten..
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
2e test:

Zet een kraan open op heet tot je de 49 graden meet.

Laat deze kraan lopen en draai de thermostatische kraan van de douche op standje koud terwijl je de kraan niet opent, j ezal nu zien dat er minder water uit de kraan komt en dat het gewoon heet word.
 

Deventer 40c

  • #5
Test even gedaan.... Kraan van de keuken op warm gezet, 49 graden max, nu de douchekraan naar koud gedraaid en ja hoor 57 graden!!
Thanks!!

Enigste wat me nog steeds opvalt , normaal als je de keukenkraan voluit op warm zet ging hij naar een paar seconden een veel hardere straal warm water geven wat hij nu niet meer doet..
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Een hardere straal van 49 graden? Logisch want de thermostatische kraan mengt niet bij als deze op koud staat, dus krijg je minder water maar wel heter.
 

Deventer 40c

  • #7
Nee voordat ik het temperatuurprobleem had, kreeg ik na een aantal seconden een hardere straal heet water.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu