Verwarming ketel vaillant

The headhunter

Specialist Elektra
  • #21
Waterzijdig ingeregeld ?
 

Muiske

  • #22
Mss een stomme vraag maar wat is waterzijdig ingeregeld?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #23
Google stuk?

waterzijdig inregelen zorgt ervoor dat elke radiator de juiste hoeveelheid water krijgt.
Hierdoor klopt de warmte afgifte per ruimte en zal de thermostaat de juiste gegevens doorgeven aan de ketel.

Als nu de thermostaat een bepaalde waarde doorgeeft en deze waarde word door de ketel gemeten dan blijft de ketel op die temperatuur doorlopen.

Als echter die gemeten waarde komt omdat er ergens een heel klein radiatortje alle hete water retour stuurt naar de ketel gaat de ketel dus niet hoger stoken de temperatuur in het water is immers gehaalt, helaas betekend dat wel dat de nodige water temperatuur voor de radiatoren in de woonkamer nooit gehaald word.Bij een aan/uit thermostaat gaat gewoon het gas erop en blijft erop totdat de thermostaat afschakelt een modulerende thermostaat doet dat niet, die probeert zo zuinig mogelijk naar het wenspunt te komen en dan worden kleine details in het systeem opeens belangrijk.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #24
Waarom een 34KW in plaats van een 24KW ?

is ketel vermogen bijgesteld ?
 

Muiske

  • #25
Waarom?WE hebben ons huis 7 jaar geleden gekocht en het is een sleutel op de deur huis,in al deze huizen hadden ze dezelfde ketel geplaatst een soort werfketel.Deze ketel kon onze radiatoren net aan,onze installateur heeft een berekening gemaakt en zei in principe kan je het best een zwaardere ketel hangen,dan ben je zeker.
 

Kacheltje

  • #26
Hihi de installateur heeft dan vast gerekend met de aloude vuistregel. Een regel die in moderne og goed geïsoleerde woningen echt niet meer op gaat.

Of heb je een enorm groot huis? :-|
 

Kacheltje

  • #27
Dat je verbruik zichtbaar anders is ka afhangen van de omstandigheden buiten. Als het kouder is neemt je dagelijkse behoefte aan gas toe. Ook het gebruik van je woning. Doordeweeks staat bij mij de cv op de dag gewoon laag. Ben dan toch niet thuis. Zulke dagen is mijn verbruik ook lager.

Als je verbruik in dezelfde situatie met een andere thermostaat hoger is dan merk je dat echt wel aan de temperatuur binnen. De cv ketel gooit echt niet zoveel warmte dan ineens naar buiten.
 

Bernhard

  • #28
Een ketel kan niet meer warmte leveren dan de capaciteit van de radiatoren. Een grotere ketel geeft niet meer comfort of warmte.
Een te kleine ketel heeft wel voordeel. Het voordeel van een te kleine ketel kan ca 7% extra rendement opleveren. De grote van een ketel wordt bijna altijd bepaald door de hoeveelheid warmwater. mvgr bernhard
 

Zes

  • #29
Ik heb hier net hetzelfde met moduleren voor. Volgens mij is de temperatuur van de aanvoer te laag om je radiatoren volop aan het werk te zetten. Iets waar een modulatie wel naar streeft. Je ketel zal wel pendelen. Bij mij is de oplossing: zet thermostaat op aan/uit en pas de schakeling aan. Zo traag mogelijk, om temp schommelingen te vermijden, dan stookt je ketel een hogere temperatuur en kan deze die warmte ook kwijt aan de radiatoren. Je komt dan uiteindelijk zuiniger uit (niet veel), ook je pomp werkt minder lang.

Het vermogen pas je aan op de delta t. Als ik deze laat staan op 24kW dan is het verschil 15°C. Hoe lager, hoe minder verschil. Dat kan je aflezen op de ketel normaalgezien. D41 is retourtemp.

Bij vriesweer verbruikt mijn ketel 14m³ per dag bij moduleren of 10m³ per dag als ik het bovenstaande toepas (hele dag aan, 9 radiatoren).
 

Muiske

  • #30
Dank jullie voor de vele reacties,we gaan het verder bekijken.Groetjes Ilse
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu