Water loopt te langzaam weg

Robkuh84

  • #1




Hallo allemaal,

Ik zit met het volgende. In mei 2014 heb ik de badkamer van mijn net gekochte woning gerenoveerd. De badkamer is geheel gestript zoals te zien is op de foto. De foto is vanuit de deuropening gemaakt. achteraan is een bad geplaats. Deze is aangesloten op de de witte afvoer. Voorheen zat hier een douchecabine. net voorbij de deur zit de wastafel en afvoer is aangesloten op de afvoer met het zwarte dopje.
Meteen rechts heb ik een douchecabine laten plaaten. Hier zit ook meteen mijn probleem. Het water van de douchecabine loopt heel erg langzaam weg. Zelfs zo langzaam dat langer dan 5 minuutjes douchen niet mogelijk is. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe de afvoer van de douchecabine loopt. Op de foto zie ik wel iets dat lijkt op een afvoer (zwart rondje in de vloer. De vorige bewoners hadden hier hun wc zitten. De afvoer van deze wc liep met grote buis de badkamer uit. De gehele badkamervloer is +/-10 cm verhoogd, waardoor ik het idee heb dat de afvoer ook best naar de afvoer van de wasbak kan gaan. Ik heb het idee dat het water steeds slechter wordt afgevoerd. Hierdoor zat ik in eerste instantie te denken aan een verstopping. Maar ik heb enkele keren soda en kokend water door de afvoer laten lopen, maar dit helpt niet.
Zou het ook aan de manier van afvoeren kunnen liggen?

Zijn er nog andere manieren om te controleren of het gaat om een verstopping? Ik zit te denken aan HG Duo ontstopper, maar heb van enkele mensen al vernomen dat dit enorm sterk spul is. Ik ben dan ook bang dat ik hiermee de ledingen aantast en nog verder van huis ben). Iemand hier ervaringen mee?

Hebben jullie enig idee wat het kan zijn en hoe dit is op te lossen?

Alvast bedankt!!

Gr. Rob

p.s. het water van het bad en de wasbak lijkt wel goed weg te lopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu