Afstellen (Roto) draai/kiep raam?

Klingel

  • #1
Beste,

Ik zit hier met 2 draai kiep ramen waarvan de klink niet meer geheel in z'n positie komt.


Ik dacht dat doe ik wel even. Ik merk opgezocht en dit is Roto en daar op verder gezocht hoe de sluitnokken/paddestoeltjes of welke naam ze ook hebben af te stellen.


Het is voor dit raam de bovenste want ik heb aan het kozijn de sluitingen 1 voor 1 losgenomen om zo te achterhalen wanneer hij goed in positie komt/is.

De sluiting op (kunstof) kozijn kan niet verplaatst worden want dan kom ik met de schroefgaten in de knoei (geen "vlees" om te pakken)
Sluiting op het raam kan wel gedraaid worden met een imbus om zo een betere geleiding of straker te kunnen zetten maar dat is niet nodig.


Iemand enig idee hoe die nokken te stellen? Moet moeglijk zijn lijkt me maar kan niet achterhalen hoe dit te moeten doen.


 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Heb je eea al gesmeerd met onderhoudsolie (geen vet!)?
 

Klingel

  • #3
Heb het nog niet gesmeerd omdat ik niet het juiste smeermiddel in huis had maar buiten dat, zou het toch onlogisch zijn dat het dan ineens verholpen verholpen is?

Als raam open is kan hij zonder problemen op z'n max gesloten worden, klink zit recht/normaal.
Als ik bovenste sluitnokhouder weghaal exact zo.
Plaats ik deze terug dan niet meer.

Ook heb ik getracht deze houder te stellen met de stel schroef zowel links als rechtsom te draaien wat geen effect had.

Gezien de ruimte die er nog over is ook bij het nokje zou je gewoon verwachten dat hij verschoven kan worden, in alle mogelijk situaties (open/dicht) is er aan beide kanten ruim een centimeter over ook.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Door aan de stelschroef te draaien kun je het raam meer of minder knevelen (nok gaat naar buiten of naar binnen). Je kunt de nok naar links of rechts verplaatsen. Echter blijkbaar is de verstelling bovenop de raamvleugel verschoven, waardoor de pal te vroeg in de nok valt.

Kijk eens of je de schroeven bovenop de vleugel los kunt draaien, en de pal iets op kunt schuiven van de nok in het kozijn af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu