Behang achter plakplint

Joeri456

  • #1


het zijn plakplinten die ik bij het leggen van de vloer vast gelijmd heb met houtlijm.
de plakplinten zijn tevens niet meer leverbaar.

nu is het zo dat het oude behang met de plint mee afscheurt.
om het goed te doen wil ik het oude behang er wel vanachter hebben, en het nieuwe (glasvezel)behang er weer terug achter krijgen.
het oude behang is normaal behang.

ik heb al een beetje rondgekeken of je houtlijm zou kunnen oplossen, maar ik kan alleen stoom of warmte vinden. stoom zal het laminaat vernielen dus dat valt al af, en een verfbrander lijkt me ook niet alles.

iemand een idee????
 

Robbie's

  • #2
Lukt het niet door er voorzichtig een plamuurmes onder te steken? Waarom anders niet boven de plint met stanley mes precies boven de plint, langs de plint insnijden zodat je behang er daarna tot dat punt afgaat? Op die manier kun je nieuwe behang netjes tot de plint aan laten sluiten.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Oude behang zo goed mogelijk tussen het plakplintje en de muur in wegduwen met een plamuurmes. Hierna het nieuwe glasweefselbehang afsnijden tot boven het plakplintje. Randje akrylaatkit (schilderskit) tussen het behang en het plakplintje, behang verven en klaar.
 

Joeri456

  • #4
Met een plamuurmes heb ik geprobeerd op een stuk dat toch al vervangen moest worden. (ik had gelukkig nog stukjes plint liggen) maar de plint scheurde helemaal kapot.
het idee van BertPleizier vind ik best goed klinken.

bedankt voor de tip!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik denk overigens dat je één van de gelukkigen bent waarbij de plakplintjes wel vast zitten :lol:

Een geel Post-It blaadje plakt beter dan menig plakplintje.
 

Joeri456

  • #6
Komt waarschijnlijk door de houtlijm eronder, ik had er al gedaan en die kwamen telkens los, dus heb ik de boel met houtlijm vastgelijmd zodat ze niet zomaar los kunnen komen. heeft zo zijn voor en na delen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu