Automatische combischakelaar ook voor andere apparaten

HMB

  • #1
Hallo Forumleden,

Als nieuweling op dit forum wil ik graag mijn eerste vraag stellen. Tot op heden heb ik al mijn vragen kunnen oplossen door bestaande topics door te spitten, maar nu lukte dat niet.

Mijn vraag is: kan een automatische combischakelaar voor een wasmachine en -droger (bijvoorbeeld de ETA kombi regelaar - ETA1079 of de Powersafe was/droog contactdoor energieverdeler) ook andere apparaten schakelen? Ik ben bezig met een B&B in de schuur, en wil een close-in boiler op een groep zetten samen met mijn schuurstofzuiger, die 3 1000W motoren heeft (afzonderlijk aan te zetten). De boiler gebruikt als hij opwarmt 2000W, en ik wil dus dat die afgeschakeld wordt en blijft zolang ik die stofzuiger gebruik. En is de eerste 1000W dan al genoeg (hoewel nog niet nodig), of schakelt zo'n combischakelaar pas als het totaal de 3600W te boven gaat?

Ik zou ook al geholpen zijn met wat meer inzicht in hoe zo'n combischakelaar werkt, heeft iemand een goede handleiding? Met een goede handleiding kan ik de antwoorden waarschijnlijk zelf wel vinden. Uit de omschrijvingen op diverse websites haal ik helaas niet voldoende om te achterhalen hoe zo'n ding precies werkt.

Iemand een idee?
 

Monteur Bert

  • #2
Dit is een systeem die bij beide stopcontacten meet of er een stroom loopt.
Indien er een stroom van een verbruiker wordt gemeten wordt het andere stopcontact afgeschakeld.
Net zolang als er stroom loopt houdt dat stopcontact voorrang.

Wat de minimale stroom is waarop e.e.a. schakelt staat niet aangegeven.
Maar dat zal laag zijn om te voorkomen dat te vroeg wordt omgeschakeld en bijv. een wasprogramma wordt onderbroken tijdens bijv. tussentijds water vullen.

Het max. vermogen is meestal ruim, 3600 W?
U kunt zo'n schakelaar dus inzetten voor uw toepassing. Maar is de boiler ingeschakeld dan zal die de inschakeling van de stofzuiger blokkeren. Succes, Bert.
 

HMB

  • #3
Bert, hartelijk dank!
Je kunt dus niet kiezen welk apparaat altijd voorrang moet krijgen? Ik gebruik de stofzuiger maar af en toe, dus ik had het idee die voorrang te geven: als ik hem gebruik moet de boiler, ook al is die ingeschakeld, afschakelen en even wachten. En als de boiler vindt dat hij op moet warmen en ik ben net aan het stofzuigen, moet de boiler ook even wachten, maar niet de stofzuiger uitschakelen, omdat die voorrang heeft. Zoiets...
 

HMB

  • #4
Het is opgelost! Nooit gedacht dat ik interactieve advertenties nog eens zou waarderen, maar de advertentie onder mijn bericht had kennelijk door dat ik op zoek was naar een combischakelaar. En die advertentie wist dat er wel zoiets bestond onder de naam CombiSwitch! Daar was ik zelf nog niet op gekomen. Maar de "CombiSwitch (regelaar) 230V 16A 3500W" lijkt precies te doen wat ik wil: de boiler ondergeschikt maken aan het gebruik van een ander apparaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu